Index / wettelijk / Child Custody Wetten voor Ongehuwde vaders in Oklahoma

Share This Post

wettelijk

Child Custody Wetten voor Ongehuwde vaders in Oklahoma

In Oklahoma, de moeder behoudt legaal voogdij van een kind buiten het huwelijk geboren. Dit betekent dat een ongehuwde vader heeft geen automatische voogdij rechten op zijn kind. Echter, zodra hij het vaderschap van zijn kind uitoefent, kan hij dan h

AdvertisementIn Oklahoma, de moeder behoudt legaal voogdij van een kind buiten het huwelijk geboren. Dit betekent dat een ongehuwde vader heeft geen automatische voogdij rechten op zijn kind. Echter, zodra hij het vaderschap van zijn kind uitoefent, kan hij dan het verzoekschrift Oklahoma gerecht van bewaring, visitatie en ondersteuning rechten van het kind.

Vaderschap

Voordat een ongehuwde vader krijgt de voogdij over zijn kind, moet hij zijn vaderschap van het kind te bewijzen. Dit kan op twee manieren. Zowel de moeder en de vader kan een beëdigde verklaring erkent vaderschap ten tijde van de geboorte van hun kind te ondertekenen. Ziekenhuizen in Oklahoma zijn verplicht om deze verklaring bij de hand te hebben, maar de ouders kunnen ook verkrijgen van de staat Oklahoma Division van Vital Records, provincie gezondheid afdelingen, het Department of Human Services en kind te ondersteunen handhaving kantoren. Als een van de ouders vraagtekens bij het vaderschap van het kind, kan genetische testen worden uitgevoerd, hetzij vrijwillig of door middel van een gerechtelijk bevel. Echter, het vaderschap alleen niet geven een ongehuwde vader het recht om voogdij of visitatie.

Beste belang van het kind

Zodra de ongehuwde vader zijn vaderschap vaststelt, kan hij de rechter verzoeken voor voogdij of omgangsrecht. Custody wordt toegekend door het bepalen van de beste belang van het kind, niet door de rechten van de ouders. Om dit te doen, de rechter van oordeel bepaalde factoren: het vermogen van elke ouder om te voorzien voor het kind; de morele status van elk van de ouders, zoals het kind bloot te stellen aan drugsgebruik of seksuele ontmoetingen; de bereidheid van de ouder om de relatie van het kind met de andere ouder te bevorderen; elke huiselijk geweld in beide thuis; en het kind de voorkeur, als hij 12 jaar of ouder. De rechtbanken niet toestaan ​​ras, geslacht of scholing --- private, publieke, thuis --- te worden overwogen bij de beslissing hechtenis.

Denial of Visitatie

Zodra de rechter de voogdij en omgangsrecht, de verzorgende ouder --- of het nu de moeder of de vader --- kan niet bezoekrecht ontzeggen aan de noncustodial ouder, zelfs als de noncustodial ouder weigert alimentatie te betalen. Als de verzorgende ouder weigert om de noncustodial ouder om het kind te bezoeken, moet de noncustodial ouder blijven kinderalimentatie te betalen, ondanks het ontbreken van visitatie. Bij visitatie wordt ontkend of ondersteuning kind niet wordt betaald, moeten de ouders de rechtbank benaderen om het probleem op te lossen.

Share This Post