Index / Hobby's, Games & Toys / Chemie Projects op Voedsel Vervalsing

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Chemie Projects op Voedsel Vervalsing

Eten vervalsing optreedt wanneer buitenlandse agenten besmetten voedsel. Dergelijke verontreiniging kan gebeuren op verschillende manieren, waaronder fabrikanten invoering van additieven of het voedsel in contact met bacteriën of virussen. Ongeacht d

AdvertisementEten vervalsing optreedt wanneer buitenlandse agenten besmetten voedsel. Dergelijke verontreiniging kan gebeuren op verschillende manieren, waaronder fabrikanten invoering van additieven of het voedsel in contact met bacteriën of virussen. Ongeacht de oorzaak, kan vervalste voedsel schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor de consument. Vanwege dit, het ontwerpen scheikunde projecten voor studenten om voedsel te testen voor vervalsing is een geweldige manier om het bewustzijn van de aard van de verontreiniging die aanwezig zijn in het voedsel dat ze eten kunnen verhogen.

Butter Verontreiniging

Pure boter wordt gemaakt met melk vetten. Margarine, echter gemaakt met plantaardige vetten. Vanwege het verschil in kostprijs, wordt margarine soms toegevoegd aan boter. Een eenvoudige test kan identificeren als boter is verontreinigd met plantaardige vetten. Voeg een kleine hoeveelheid zoutzuur evenveel boter gesmolten in een reageerbuis. Dan voeg een snufje zout en meng. Na ongeveer een minuut, als een roodachtige roodkleuring in het onderste gedeelte van de reageerbuis blijkt, dat een indicatie is dat plantenboter aanwezig is.

Bacteriën in de melk

Bacteriën kunnen hun weg vinden naar zuivelproducten uit verschillende bronnen, en dergelijke bacteriën kan gevaarlijk zijn. Om te testen op bacteriënverontreiniging vullen een reageerbuis met een mengsel van 0,5 g broomthymolblauw en 1 liter gedestilleerd water. Bromothymolblauw is een pH-indicator die kleur in de aanwezigheid van kooldioxide verandert. Voeg een kleine hoeveelheid van een zuivelproduct zoals melk, yoghurt of boter aan de reageerbuis. Sluit de reageerbuis en laat het een nacht staan. Als bacteriën aanwezig zijn, zal de blauwe kleur te verschuiven in de richting van groen en geel als de bacteriën inademen en laat kooldioxide in de buis.

De zuiverheid van Honey

Terwijl honing van nature zoet is, kunnen sommige fabrikanten suiker of suikerriet siroop toe te voegen aan de smaak en lagere productiekosten te verhogen. Een eenvoudige manier om de zuiverheid van honing testen is 1 gram zetmeel (bijvoorbeeld aardappelzetmeel) en evenveel joodoplossing aan een honing en watermengsel. Zodra het mengsel verhit, een verandering in kleur, met name voor een kleur blauw, de aanwezigheid van een vreemde stof zoals suiker. Zuivere honing zal een kleurverandering ondergaan.

verontreinigde Sugar

Suiker kan ook bevatten vermengd deeltjes zoals kalk kracht die het gewicht van het product te verhogen, waardoor de fabrikanten meer product tegen een lagere kwaliteit. Om te testen voor dergelijke vervalsingen, voeg suiker en water tot een reageerbuis en roer. Suiker moet volledig op te lossen, zodat de aanwezigheid van deeltjes in het water een soort van besmetting zou aangeven. Om te controleren of er krijt poeder in het bijzonder, voeg een druppel zoutzuur tot suiker. Als de suiker bruist (dwz bellen of sist), dat geeft aan dat er krijt poeder aanwezig in het monster.

Share This Post