Index / Bedrijf / Checklist voor het schrijven van een samenvatting

Share This Post

Bedrijf

Checklist voor het schrijven van een samenvatting

Een sterke executive summary is de sleutel tot verleidelijke een potentiële geldschieter of investeerder om uw gehele business plan te lezen. Zoals de naam al doet vermoeden, moet dit gedeelte samen te vatten, niet alleen een lijst van de belangrijks

AdvertisementEen sterke executive summary is de sleutel tot verleidelijke een potentiële geldschieter of investeerder om uw gehele business plan te lezen. Zoals de naam al doet vermoeden, moet dit gedeelte samen te vatten, niet alleen een lijst van de belangrijkste punten en sterke punten van uw business plan. Hoewel de exacte inhoud zal variëren afhankelijk van de doelgroep en of u het schrijven van de samenvatting voor een nieuwe of bestaande business, informatie, zoals wat uw bedrijf over gaat, wat je verkoopt of verstrekt, wat onderscheidt uw bedrijf van de concurrentie en de plannen voor de toekomst gemeenschappelijke insluitsels. Hoewel het plan voorwoorden, moet het de laatste sectie die u te schrijven.

Format en Focus

Het proces van het schrijven van een samenvatting is anders dan het schrijven van andere onderdelen van uw business plan. Hoewel er best practice richtlijnen die je moet volgen, is er geen vaste formaat of organisatiestructuur. Bovendien, in tegenstelling tot andere aspecten van een business plan, de organisatie van de samenvatting en de informatie die u benadrukken kan veranderen afhankelijk van het publiek. Bijvoorbeeld, een samenvatting voor een start-up focus op achtergrond ervaring en beschrijven hoe het nieuwe bedrijf een moment onvervulde behoefte zal vullen. In tegenstelling, zou een samenvatting voor een bestaand bedrijf te markeren bedrijf groeiperspectieven en financiële informatie.

Stem en Tone

Gebruik taal die lezers kunnen betrekking hebben op, die afhankelijk van uw publiek kan betekenen opheffing van de technische jargon en in plaats daarvan het schrijven van de samenvatting in alledaagse taal. In een Inc.com artikel, Akira Hirai, een business consultant, aanbevolen het schrijven van de samenvatting met behulp van first-person voornaamwoorden zoals "wij" en "ons" in plaats van een zin als "ons bedrijf." Vermijd clichés en over-gebruikte zinnen zoals "baanbrekende" en "world class" dat de lezers vaak te zien.

De Opening Paragraaf

De eerste paragraaf is waar je ofwel haak of verliest de lezer. De Amerikaanse Small Business Administration stelt voor dat u de behandeling van de eerste paragraaf als een lange-versie elevator pitch. Om u te helpen de lezer inzicht in uw bedrijf:

  • Beschrijf de aard van uw bedrijf en de doelgroep

    Identificeer de behoeften van de doelgroep

    Leg uit hoe uw bedrijf voldoet aan - of van plan is om te voldoen aan - deze behoeften.

    Beschrijf de concurrentievoordelen die uw bedrijf zal onderscheiden van de concurrentie

De rest van het verhaal

Gebruik de resterende secties om de rest van je verhaal te vertellen in ongeveer twee pagina's. Ongeacht uw focus, moet elke resterende gedeelte problemen te identificeren, uw oplossingen uit te leggen en het creëren van een gevoel van urgentie die actie stimuleert. Zo zou een discussie over de groeiplannen van specifieke behoeften te lokaliseren en uit te leggen waarom "right now" is het juiste moment. In een discussie over de financiering, specifiek over hoeveel geld je nodig hebt en hoe je het gaat gebruiken.

Share This Post