Index / Persoonlijke financiën / Checklist voor de verdeling van de activa in een echtscheiding

Share This Post

Persoonlijke financiën

Checklist voor de verdeling van de activa in een echtscheiding

Zowel in gemeenschap van goederen en billijke verdeling staten, de wet bevat een mechanisme voor het verdelen echtelijke bezittingen en schulden van een scheidende paar. Terwijl een 50/50 verdeling, hetzij door de wet (gemeenschap van goederen Staten

AdvertisementZowel in gemeenschap van goederen en billijke verdeling staten, de wet bevat een mechanisme voor het verdelen echtelijke bezittingen en schulden van een scheidende paar. Terwijl een 50/50 verdeling, hetzij door de wet (gemeenschap van goederen Staten) vereist is of vermoed billijke en daarom nodig, tenzij een feestje geeft een basis voor een ongelijke verdeling (rechtvaardige verdeling staten), het splitsen van de echtelijke landgoed omvat meer dan alleen snijden alles in de helft .

Op zoek naar juridisch advies

Een advocaat die zichzelf vertegenwoordigt wordt gezegd dat het een dwaas voor een klant te hebben; blijft hetzelfde geldt voor de leek die besluit om geld op advocaatkosten slaan en af ​​te zien van zowel de wettelijke vertegenwoordiging en advies. Familie wet is een zaak van grote complexiteit, en hoewel het niet economisch zinvol voor een partij kan leveren aan een advocaat toe op de divisie, heeft het zin te maken voor die partij ten minste overleg met één. In de toekomst met een goed begrip van de manier waarop de staat de wet van toepassing is op een bepaald geval kan helpen een partij voorkomen dat kostbare fouten die nooit meer ongedaan kan worden gemaakt.

Bepalen wat de activa

Een belangrijke taak in het verdelen van een echtelijke landgoed is het vaststellen van het bestaan ​​van deze activa. In geval van koppels van bescheiden middelen, elke partij weet over het algemeen wat de ander heeft; voor de typische middle-class familie, is er meestal niet genoeg inkomen of geld voor een van beide partijen in het geheim te vergaren activa. Indien een partij een geheime landgoed heeft ontwikkeld, kan het echter moeilijk zijn om deze te detecteren zonder de uitgaven een aanzienlijke som geld in het hebben van een advocaat herziening bergen van bankgegevens en investeringen rekeningafschriften. In ieder geval, voordat hij zich op een verdeling van de echtelijke landgoed elke partij moet tevreden zijn dat hij of zij ontvangt een billijk aandeel in alles wat er werkelijk bestaat.

Waardering van de activa

In een echtscheidingszaak, de kritische data voor de waardering van een stuk van de echtelijke woning zijn de datum van het huwelijk en hetzij de datum van de scheiding of de datum van de echtscheiding. Staat wet zal bepalen wat deze boekensteunen zijn en geven de partijen een leidraad om te bepalen wanneer, zo niet per se hoe, om de activa te waarderen. Rechtbanken zullen over het algemeen de activa te waarderen door onderzoek te doen naar wat de partij die hen kon ze op de datum van waardering hebben verkocht op de open markt. Marktwaarde van het actief kan enorm verschillend van andere maatregelen van waarde, zoals fiscale waarde of vervangingskosten zijn.

Balancing Schuld en Assets

Dezelfde regels die gelden voor het verdelen van de echtelijke woning in een echtscheiding toe te passen om de schuld, als goed. Echtelijke activa kunnen niet eerlijk verdeeld worden, zonder ook het verspreiden of anderszins goed voor huwelijkse schuld. Partijen moeten het totale landgoed te evalueren door het aftrekken van het bedrag van de schuld van de totale waarde van alle activa. Indien partijen een gelijke of billijke verdeling van de activa niet kunnen bereiken zonder iets te verkopen, soms kunnen ze hun doelen te bereiken door het veranderen van de toewijzing van de echtelijke schuld en duwen het evenwicht in de richting van het centrum.

Share This Post