Index / Cars / Check Engine Licht op Dodge Caravan

Share This Post

Cars

Check Engine Licht op Dodge Caravan

De check engine lampje op uw Dodge Caravan model is ontworpen om te waarschuwen voor mogelijke problemen in een of meer van het voertuig systemen. De eerste generatie van de on-board diagnostics (OBD I) gebruikt tijdens de vroege jaren 1980 op de Car

Advertisement

De check engine lampje op uw Dodge Caravan model is ontworpen om te waarschuwen voor mogelijke problemen in een of meer van het voertuig systemen. De eerste generatie van de on-board diagnostics (OBD I) gebruikt tijdens de vroege jaren 1980 op de Caravan, had een beperkte mogelijkheid om een ​​paar aantal circuits te controleren. Echter, on-board diagnostische generatie twee (OBD-II) is uitgegroeid tot een meer geavanceerd systeem.

De OBD-II zal de cheque motor licht of storing lampje (MIL) op uw Caravan eens een probleem is geconstateerd leiden en deed zich een tweede keer. Als het lampje blijft branden, als je eenmaal het voertuig te starten, het probleem is niet kritisch, maar moet worden gerepareerd. Een check engine licht dat over blijft voor een korte periode en verdwijnt dan misschien een indicatie van een intermitterend probleem. Echter, als de computer-systeem op uw Caravan knippert dit licht als je rijdt, zegt James E. Duffy in Modern Automotive Technology, het is te waarschuwen u van een kritiek probleem dat uw katalysator kunnen beschadigen en moet zo snel mogelijk worden gediagnosticeerd.

Nieuwe OBD II bezitten het vermogen om niet alleen een groot aantal circuits in verschillende systemen te controleren, maar de aard van de storing, het specifieke circuit en eventuele component die betrokken kunnen zijn bij het falen lokaliseren. de computer van uw Caravan maakt gebruik van een reeks van sensoren en actuatoren door uit het voertuig te controleren en componenten te bedienen. Zodra een sensor, actuator of circuit begint te gedragen uit de vooraf bepaalde parameters, geheugen van de computer slaat een code ter identificatie van het betreffende defect en schakelt de check engine licht op.

Wanneer u het lampje zien, kunt u de code (s) door het aansluiten van een scan instrument om de dataverbinding van het computersysteem van uw voertuig te halen. Afhankelijk van de verfijning van de tool, zul je niet alleen weten de foutcode, maar het circuit waar de storing optrad, de component in kwestie, en, in sommige gevallen, een reeks waarden en instructies aan het circuit of component op te lossen. Dit kan betekenen dat het testen van een nokkenas en krukas foutieve uitlijning, brandstof injector defect, katalysator defect van de monitor of stuurbekrachtiging problemen.

Foutcodes zijn alfanumerieke waarden ongeveer zo uit: P 0243. De scantool handleiding of uw voertuig dienst handleiding helpt u dit nummer te vertalen en u wijzen op de aard van de storing op de Dodge Caravan geven.

Share This Post