Index / Eten drinken / Celtic Eten

Share This Post

Eten drinken

Celtic Eten

Van clafoutis te colcannon, van haggis tot Rarebit, verschillende gerechten zijn traditioneel beweerd over de hele Keltische wereld, waarin Europa zich uitstrekt van Wales helemaal naar Bretagne, Frankrijk. Veel van deze voedingsmiddelen zijn stevig,

AdvertisementVan clafoutis te colcannon, van haggis tot Rarebit, verschillende gerechten zijn traditioneel beweerd over de hele Keltische wereld, waarin Europa zich uitstrekt van Wales helemaal naar Bretagne, Frankrijk. Veel van deze voedingsmiddelen zijn stevig, duurzaam vlees-en-aardappelgerechten, zoals de haggis. Anderen zijn zoet en decadent, zoals de fruitige galette.

meaty Feast

Vleesgerechten inclusief haggis, kippers en - voor de armere klassen - stukken vlees die minder wenselijk en moeilijker te bereiden waren. Haggis, het nationale gerecht van Schotland, bestaat uit een pudding gemaakt op basis van schapen ingewanden, havermout en kruiden, verpakt allen omhoog in de maag van een schaap. Kippers, of gerookte haring, worden vaak gegeten bij het ontbijt met eieren.

Veg en Dairy

Aardappelen worden op grote schaal gebruikt in de traditionele Keltische koken. Zij kunnen in een Ierse gerecht genaamd colcannon, bestaande uit aardappelen met boter en ofwel boerenkool of kool worden opgenomen. Uit Bretagne, Frankrijk, komt de Galette - een ronde, platte, free-form gebak dat kan worden gevuld met hartige groenten, zoals aardappelen. Een traditionele zuivel schotel genaamd rarebit is gemaakt met een combinatie van bloem, brood en bier bovenop toost.

Sweet Treats

De galette kan ook worden gevuld met fruit; die gemaakt met pruimen, appels of peren zijn traditionele zoete lekkernijen. Een andere Franse aanbod is clafoutis - vla dan fruit gegoten en gebakken. Stevige vruchten die intact kan blijven, zoals kersen, abrikozen, peren en vijgen, wordt vaak gekozen voor dit gerecht. Uit Wales komt de Welsh cake, een cookie-achtige traktatie die in een bakplaat gekookt, net als een pannenkoek, en vaak gegeten met 's middags een kopje thee.

Share This Post