Index / Careers & Work / CDL A Versus CDL B

Share This Post

Careers & Work

CDL A Versus CDL B

licentie Een commerciële bestuurder (CDL) is vereist om commerciële voertuigen te besturen. Het belangrijkste verschil tussen een CDL A en een B CDL is het gewicht van de voertuigen een persoon is toegestaan ​​om te rijden. Begrijp dat aanvullende ve

Advertisementlicentie Een commerciële bestuurder (CDL) is vereist om commerciële voertuigen te besturen. Het belangrijkste verschil tussen een CDL A en een B CDL is het gewicht van de voertuigen een persoon is toegestaan ​​om te rijden. Begrijp dat aanvullende vermeldingen verplicht kunnen worden om bepaalde vormen van commerciële voertuigen te bedienen. Bijvoorbeeld, een "H" officiële verklaring is voor gevaarlijke stoffen. Een "S" officiële verklaring is voor schoolbussen.

Achtergrond

Bedrijfsvoertuigen (CMV) zijn grote stukken van de zware transportmiddelen. Bussen, vrachtwagens, halve finale, trailers en bouwmachines zijn voorbeelden van bedrijfsvoertuigen. Afhankelijk van de grootte van het voertuig, licentie een specifiek commercieel bestuurder (CDL) nodig. Momenteel zijn er drie soorten CDL klassen: A, B of C.

Klasse A, eerste klasse

Klasse A chauffeurs mag een bedrijfsvoertuig rijden met aanhanger. De trailer moet meer dan 10.000 pond wegen. Samen moeten het gewicht voor zowel de commerciële voertuig en aanhangwagen meer dan 26.001 pond overschrijden. wanneer deze volledig geladen. Een voorbeeld van een bedrijfsvoertuig waarvoor een vergunning klasse A is een grote semi met een trailer van goederen die de 10.000-lb overschrijdt. maximumgewicht in beladen toestand.

klasse B

Klasse B-licenties hebben betrekking op CMVs met een brutogewicht van ten minste 26.001 pond. die aanhangwagens mogen trekken. Voor deze licentie, moet de bruto toelaatbaar gewicht minder dan 10.000 pond. wanneer deze volledig geladen. Voorbeelden van voertuigen die een Klasse B licentie vereist zijn sleepwagens, vuilniswagens, water vrachtwagens, cement mixers en een aantal bussen. Voertuigen die niet voldoen aan dit gewicht beperking valt in klasse C eisen.

Eisen driver

Klasse A en klasse B chauffeurs een vergunning toegekend na een schriftelijk examen en behind-the-wheel test succesvol passeren. Neem contact op met uw staat om te zien wat minimumleeftijd voor het rijden zijn. Sommige staten kwestie algemene lijsten voor bestuurders zo jong als 18 jaar met een beperking te blijven binnen de staatsgrenzen. De bestuurders moeten 21 tot grenslijnen te steken. Alle bestuurders moeten in een goede fysieke conditie, onder voorbehoud van visie tests, lichamelijk onderzoek en medische voorgeschiedenis eisen. Werkgevers voeren ook willekeurige drug en alcohol testen.

overwegingen

Als een bestuurder een CDL heeft geschorst of ingetrokken in een andere staat, wordt de aanvraag afgewezen. Bestuurders met licenties commerciële bestuurder niet toegestaan ​​om een ​​andere licentie te hebben en moet de CDL gebruiken als hun enige bewijs van de licentie. Een carrière in het transport is fysiek en emotioneel veeleisend. Vergeet niet dat sommige bestuurders een afstand van hun huizen en families dagen, zo niet weken, op een moment.

Share This Post