Index / tech / CB Radio Etiquette

Share This Post

tech

CB Radio Etiquette

CB radio's zijn een nuttig instrument om te gebruiken tijdens het reizen en kan ook dienen als een uitstekende afleiding als op lange reizen. CB radio's worden vooral gebruikt door vrachtwagenchauffeurs voor updates over de verkeerssituatie en dergel

Advertisement

CB radio's zijn een nuttig instrument om te gebruiken tijdens het reizen en kan ook dienen als een uitstekende afleiding als op lange reizen. CB radio's worden vooral gebruikt door vrachtwagenchauffeurs voor updates over de verkeerssituatie en dergelijke. Het is belangrijk te onthouden dat het gebruik van een CB-radio, voor het werk of spelen, vereist een zekere etiquette. Sommige kanalen zijn specifiek gebruikt voor noodgevallen of basisinformatie.

Emergency Channels

Channel 9 op een CB-radio wordt beschouwd als een noodsituatie kanaal. Dit kanaal wordt gebruikt om de hulpdiensten en mag niet worden gebruikt voor andere doeleinden.

Inbreken

Bij gebruik van een CB-Radio, hoef je niet gewoon beginnen te praten. Je moet toestemming om deel te nemen of te beginnen een gesprek te vragen. Dit wordt gedaan door te zeggen: "break" of "breaker", gevolgd door het kanaalnummer dat je op. Kanaal 19 is de meest voorkomende, basisgegevens te verzamelen kanaal. Wilt u een vraag stellen aan of melden een verkeerslicht staat, begin je door te zeggen "break één negen" en wachten op iemand te antwoorden met een zin als "ga je gang, breker."

switching Channels

Om te voorkomen dat "over te nemen" een kanaal met het gesprek, moet je overschakelen naar een minder gebruikte kanaal als u van plan om een ​​uitgebreide dialoog te houden. Door het gebruik, zult u merken welke kanalen minder worden bezocht van de typische 40-band kanalen. Gewoon vertellen de persoon waarmee u in gesprek met om over te schakelen naar kanaal 4, bijvoorbeeld.

Common Courtesies

Gebruik uw gezond verstand bij het spreken op een CB-radio. Dit zijn openbare toegangskanalen. Vermijd het gebruik van godslastering. Spreek niet meer dan gesprekken van anderen. Het is belangrijk te onthouden dat vrachtwagenchauffeurs zijn de meest voorkomende CB-gebruikers en dat ze een cultuur van hun eigen land. Respect voor hun banen en hun plaats op de weg.

Share This Post