Index / Huisdieren / Cat Plassen Behavior

Share This Post

Huisdieren

Cat Plassen Behavior

Let op tekenen van ziekte of rebellie wanneer uw kat plast. Leer om te herkennen wanneer een kat is plassen als gevolg van een ziekte of een slecht gedrag probleem. Sommige plassen gedrag een gewoonte geworden, zo niet behandeld onmiddellijk, terwijl

AdvertisementLet op tekenen van ziekte of rebellie wanneer uw kat plast. Leer om te herkennen wanneer een kat is plassen als gevolg van een ziekte of een slecht gedrag probleem. Sommige plassen gedrag een gewoonte geworden, zo niet behandeld onmiddellijk, terwijl anderen zijn tekenen van een onderliggende medische aandoening. In sommige gevallen moeten de eigenaars van een kat verwijdering van afvalstoffen omgeving te veranderen om dit gedrag te corrigeren of neem de kat naar de dierenarts voor medische hulp.

URINEWEGINFECTIE

Urineweginfecties veroorzaken vaak plassen slecht gedrag bij katten, volgens het Feline Advisory Bureau. Blaasstenen, kanker, bacteriële infectie, urethra stekkers en ontstoken urine regio waarschuwen tekenen van blaasgruis. Deze infectie leidt tot pijnlijke urineren, plassen buiten de kattenbak en markeren op verschillende gebieden rondom het huis. Behandelingen omvatten vermindering van stress, voedsel veranderingen en pijnstillende pijnstillers.

territoriale Markering

Katten gebruiken urine om hun grondgebied te markeren. Katten plassen op meubels, hun beddengoed, de gebieden van het gazon en andere habitats zij beschouwen hun eigen land. Vrouwtjes urineren wanneer ze in de hitte, terwijl de mannetjes markeren plekken als ze geslachtsrijp. Anne Moss van thecatsite.com zegt zelfs gesteriliseerd en gecastreerd katten plassen op deze manier uit gewoonte. Eigenaren bestrijden vaak deze gewoonten met behulp van niet-op basis van ammoniak urine oplosmiddelen en geur neutraliserende.

Ziekte en Plassen

Katten plassen in verboden gebieden als ze ziek zijn. Dierenartsen Marty Becker en Janice Willard van catchannel.com zeggen toegenomen urineren in combinatie met goopy ogen, loopneus of het oor kwijting betekenen een ziekte. Zij stellen voor het houden van een scherp oog voor deze symptomen vroeg op, zoals dierenartsen symptomen beste in de vroege stadia van de ziekte kan behandelen. Andere symptomen, zoals bloed in de urine, spannen om te plassen of het onvermogen om te plassen kunnen wijzen pollakiurie, een aandoening waarbij katten plassen regelmatig in kleine hoeveelheden in het hele huis, volgens petplace.com.

Kattenbak Voorwaarde

Katten zijn kieskeurig als het gaat om kattenbak omstandigheden. Ze kunnen plassen buiten de kattenbak als de eigenaren het niet onlangs schoongemaakt en verschillende stapels van urine en ontlasting blijven binnen. Met behulp van geurende nest produceert uiteenlopende resultaten in plassen gewoonten, volgens felinexpress.com. In sommige gevallen, geurende strooisel helpt katten vinden de kattenbak en duiden op de juiste locatie voor het plassen. In andere omstandigheden, kan de geur de katachtige irriteren en prompt oneigenlijk plassen gewoonten elders in het huis.

Private Urineren Behavior

Katten willen plassen in privacy, zei Dr Myrna Milani van Westminster Animal Hospital. Deze private gedrag vraagt ​​hen om te plassen in afgelegen gebieden als hun kattenbakken bevinden zich in het midden van de activiteit. Als er meer dan één kat in het huishouden, sommige katten weigeren een kattenbak te delen en zal elders plassen. Dominant katten soms schrikken meer timide katten uit de buurt van de kattenbak, die stress veroorzaakt voor de minder dominante kat, en moedigt haar aan te plassen in een off-limits locatie.

Share This Post