Index / tech / Canon lenzen Vervaardigd in Taiwan Vs. Japan

Share This Post

tech

Canon lenzen Vervaardigd in Taiwan Vs. Japan

Bij het vergelijken van Canon objectieven geproduceerd in Japan en Taiwan, moeten kopers eerst dat het moederbedrijf in Japan onthouden, en dat de fabriek er heeft meer ervaring met het produceren lenzen. Neem een ​​snelle lezen door middel van versc

AdvertisementBij het vergelijken van Canon objectieven geproduceerd in Japan en Taiwan, moeten kopers eerst dat het moederbedrijf in Japan onthouden, en dat de fabriek er heeft meer ervaring met het produceren lenzen. Neem een ​​snelle lezen door middel van verschillende fotografie message boards en je krijgt een algemene voorkeur voor lenzen gemaakt in Japan te vinden. Echter, markeer deze voorkeur met de nodige voorzichtigheid, omdat de meeste gebruikers van Canon objectieven slechts geringe verschillen tussen die gemaakt in Japan en die gemaakt in Taiwan hebben erkend.

Geschiedenis

De toegenomen vraag en concurrentiedruk om de productie kosten te besparen gevraagd Canon om een ​​deel van haar productie te verplaatsen naar Taiwan. Volgens het tijdschrift Fortune archieven, vanaf 1998 Canon was verschoven 70 procent van zijn productie naar vestigingen in Taiwan.

overwegingen

Canon maakt het glas en de meeste onderdelen van de lenzen in Japan. Deze componenten worden vervolgens in het buitenland geleverd voor montage op Canon fabrieken waar goedkopere arbeidskrachten. Op passende wijze, Japanse versies van sommige lenzen geproduceerd zowel in Taiwan en Japan zijn zowel duurder en schaarser. Een van de factoren die ten grondslag liggen de meeste veronderstellingen is dat de Japanse fabriek en de werknemers hebben meer ervaring met het produceren lenzen en produceren daardoor een hogere kwaliteit lenzen.

labeling

Lenzen vervaardigd in Japan zijn duidelijk gelabeld "MADE IN JAPAN" in gewaagde witte letters op de voorkant sierring. Vreemd genoeg is het moeilijk om lenzen vervaardigd in Taiwan te onderscheiden, omdat foto's op de verpakking van deze eenheden niet duidelijk de lens en het opschrift "Made in Taiwan" te tonen geen onderscheidend vermogen heeft, mogelijk als middel om discriminatie van de klant.

Productiedatum

Canon producten die in Taiwan hebben vaak datumcodering, waardoor het moeilijk wordt de leeftijd van het product, een kwestie van enig belang te bepalen of kopen van een gebruikte camera.

Beschikbaarheid

Bepaalde lenzen worden geproduceerd in zowel Taiwan en Japan, en andere niet. Bijvoorbeeld, de EF-S 18-55mm I / II USM en 18-55mm I / II worden geproduceerd in Taiwan alleen; de EF-S 18-55 IS lenzen worden geproduceerd in Japan en Taiwan; en de meeste EF 28-105mm MK II USM-lenzen worden vervaardigd in Taiwan. Voor lenzen die in Japan en Taiwan, de Japanse lenzen zijn zowel zeldzamer en duurder, soms verkopen voor tweemaal zoveel als de Taiwanese versies. De meerderheid van de Canon objectieven geproduceerd deze dagen zijn gemaakt in Taiwan.

Share This Post