Index / Eten drinken / Can You Eat Raw Quinoa Grain?

Share This Post

Eten drinken

Can You Eat Raw Quinoa Grain?

Een paar jaar geleden, quinoa was bijna onbekend buiten zijn huis in Zuid-Amerika Andes. Sinds het einde van de 20e eeuw quinoa vele land- en voedingswaarde deugden hebben gemaakt een warm eten product, op grote schaal aangeprezen als een 'superfood

AdvertisementEen paar jaar geleden, quinoa was bijna onbekend buiten zijn huis in Zuid-Amerika Andes. Sinds het einde van de 20e eeuw quinoa vele land- en voedingswaarde deugden hebben gemaakt een warm eten product, op grote schaal aangeprezen als een 'superfood "voor zijn voordelen voor de gezondheid. Dat kan op verschillende manieren worden bereid, en het kan ook rauw gegeten als gekiemde.

over Quinoa

Net als amaranth en maïs, quinoa was een nietje oogst van de pre-Columbiaanse periode. Toen de Spanjaarden veroverden Zuid-Amerika namen zij maïs, maar uitgeroeid quinoa en amarant vanwege hun belang voor de religie van de inboorlingen '. Quinoa werd herontdekt in de jaren 1970 en werd al snel opnieuw vastgesteld in zijn thuisland, waar de probleemloze groei, droogteresistentie en voeding zeer werden gewaardeerd. Zoals amarant en boekweit, het is niet een echte korrel, maar een grainlike zaad. Het is een lid van dezelfde familie als snijbiet en bieten, en de bladeren worden gegeten als gekookt greens in gebieden waar het is gegroeid.

Quinoa and Nutrition

Quinoa is gretig vegetariërs en veganisten aangenomen omdat bijna alleen onder grainlike producten, alle acht van de aminozuren die noodzakelijk zijn voor volledige eiwit bevat. Dit betekent dat het niet hoeft te worden gekoppeld met bonen, linzen en andere peulvruchten volledige voeding verschaffen. Het is ook nuttig om coeliakie patiënten en anderen met voedselallergieën of gevoeligheden, omdat deze kan worden vervangen door andere gebruikelijke granen zoals tarwe of rijst bulgur in uw favoriete recepten. Echter, het is niet meer verteerbaar dan andere granen en pseudo-korrels als het rauw.

het eten van rauwe

Het menselijke spijsverteringssysteem is niet geschikt voor het verteren korrels of pseudo-korrels wanneer ze gebakken. De koolhydraten passeren zonder te worden geabsorbeerd en in feite kan gaspijnen veroorzaken. Echter, wanneer korrels worden gekiemd eigen interne enzymen beginnen met die onverteerbare koolhydraten om te zetten in suikers. Dat is de reden waarom gekiemde korrels kan worden vergist tot alcohol, en waarom mensen de spruitjes kan eten zonder nood. Echter, kiemen quinoa is niet eenvoudig.

kiemen Moeilijkheden

Het eerste probleem met kiemen is dat de quinoa u in uw lokale health food winkel al wordt gepeld. Dat betekent dat de zaadhuid is verwijderd, en als je probeert om de gepelde graan ontkiemen zal het gewoon rotten. In plaats daarvan moet je een bron van niet-gepeld, onbehandeld quinoa vinden. Daarnaast is de kiemkracht van quinoa is relatief laag, het creëren van een risico dat je je verwend graan te eten. Dit is de reden waarom kiemen pleitbezorger, ondernemer en auteur Steve Meyerowitz, aka "Sproutman," raadt het eten in plaats gekookt. Echter, als je bereid bent om niet geschoten korrels zorgvuldig te scheiden, kunt u de gekiemde quinoa vrij te gebruiken in salades, sandwiches en andere maaltijden.

Share This Post