Index / Tuin / Can You Do Anything Met Bessen Van een Hackberry Tree?

Share This Post

Tuin

Can You Do Anything Met Bessen Van een Hackberry Tree?

Hackberry bomen (zwepenboom) behoren tot de iep familie. Ze groeien meestal over de Great Plains en in het oosten van de Verenigde Staten. Terwijl hackberry bomen goed groeien in bottomlands en tolereren occasionele overstromingen, ze tolereren ook z

Advertisement

Hackberry bomen (zwepenboom) behoren tot de iep familie. Ze groeien meestal over de Great Plains en in het oosten van de Verenigde Staten. Terwijl hackberry bomen goed groeien in bottomlands en tolereren occasionele overstromingen, ze tolereren ook zeer droge omstandigheden en verdichte bodem, waardoor ze een goede keuze voor stedelijke omgevingen. De bomen zijn bestand tegen stormschade en bieden een harde houtsoort die langzaam brandt.

De vruchten

De bomen produceren fruit bij ongeveer 8-9 jaar, of wanneer ze volgroeid, op basis van de North Dakota State University Extension; echter worden de bomen geplant zelden hun vruchten. Hackberry vruchten enigszins lijken kersen; de vruchten zijn steenvruchten, met een dunne vlezige pulp die een steen. Ze groeien op een lange steel en zet paars als ze rijpen. Deze kleine, grootte van een erwt bessen rijpen in de herfst, meestal tussen september en oktober, en hebben vele toepassingen.

historische Bestedingen

Volgens het menu Magazine website, hackberry fruitconsumptie dateert uit de tijd van de Homo Erectus: "Vindt bij Chou-K'ou-tien in China, dateren tot 500.000 BC, hebben opgenomen bewijs van hackberry vruchten." Een lange lijst van Indiaanse stammen aten zowel vers als gedroogd hackberries, onder hen in recepten, gemengd ze met vet voor een parcours voedsel, gepoederd hen om het seizoen vlees en verwerkte ze tot gelei te maken.

moderne toepassingen

Met een smaak vergeleken met die van een rozijn of een pruim, hackberries worden gebruikt om wijn en gelei. De bessen worden vervangen in recepten waar je een soortgelijke bes zou gebruiken, zoals bij het maken van brood en sauzen. De bessen worden gedroogd en gemalen tot een poeder voor gebruik als specerijen. Om de bessen voor gebruik te verwerken, gewoon wassen, spoelen en te sorteren als elk ander type van bes. Bij het gebruik ervan voor menselijke consumptie, moet u eerst de put te verwijderen binnen de vrucht.

Zoals Wildlife Feed

Hackberries vormen een voedselbron voor een breed scala aan vogels en wilde dieren, waaronder wild vogels en opossum. De vruchten blijven gedurende de winter als ze niet worden geoogst, het aanbieden van een lange-termijn bron van voedsel voor dieren tijdens moeilijke seizoenen. Doornige hackberry (Celtis ehrenbergiana), ook wel woestijn hackberry, groeit als een struik op de Edwards Plateau in Texas en ontwikkelt klein, geel-oranje vruchten die zich voeden en zorgen voor vocht voor de dieren van wild vogels coyotes, konijnen en wasberen.

Share This Post