Index / Persoonlijke financiƫn / Call opties en dividenden

Share This Post

Persoonlijke financiƫn

Call opties en dividenden

Call-opties de mogelijkheid te geven de houder het recht om de onderliggende aandelen te kopen tegen een bepaalde prijs. Als de voorraad wordt geprojecteerd op een dividend voor de optie verloopt betalen, zal de dividendbetaling van invloed op zowel

Advertisement

Call-opties de mogelijkheid te geven de houder het recht om de onderliggende aandelen te kopen tegen een bepaalde prijs. Als de voorraad wordt geprojecteerd op een dividend voor de optie verloopt betalen, zal de dividendbetaling van invloed op zowel de aandelen- en optieprijzen. Optiehandelaren moeten de effecten van een dividenduitkering op de callopties zij bezitten begrijpen.

Dividenden en Stock Price

Wanneer een stock dividend betaalt, de koers van het aandeel daalt met het bedrag van het dividend op de ex-dividend datum. Beleggers die aandelen te kopen voor de ex-dividend datum ontvangt het dividend. Degenen die kopen op de ex-dividend datum of laat zal de uitkering niet ontvangen. Bijvoorbeeld, een voorraad is op $ 50 per aandeel op de dag voor de ex-dividend datum van een $ 1 uitbetaling. Op de ex-dividend datum zal de koers van het aandeel op $ 49 per aandeel te openen.

Call Optie Waarden

De waarde van een call-opties is gebaseerd op de onderliggende aandelenkoers. Option handelaren weten de voorraad waarde zal dalen op de ex-dividend datum, dus de prijs van een call-optie op een dividend betaalde voorraad zal lager zijn dan als de voorraad was niet van plan om het dividend te betalen. De daling van de optieprijs kan de ex-dividend datum leiding van dagen of weken. Op de ex-dividend datum, kan een call-optie licht in waarde dalen, maar de daling is misschien niet zo groot als de daling van de koers van het aandeel zijn.

Moneyness

"Moneyness" is de verhouding tussen de uitoefenprijs van een call-optie en de huidige koers van het onderliggende aandeel. De uitoefenprijs is de prijs waartegen een calloptie houder koopt de voorraad als hij ervoor kiest om het contract uit te oefenen. Als de koers van het aandeel boven de uitoefenprijs, de call-optie is in-the-money. Als de koers van het aandeel lager is dan de uitoefenprijs, de optie is out-of-the-money. Hoe verder een optie is in-the-money, hoe groter het effect van de ex-dividend koers van het aandeel druppel op de optieprijs. Far out-of-the-money call opties te verkopen met weinig effect van de ex-dividend koers van het aandeel verandering.

Call Optie Keuzen

De houder van een in-the-money call optie kan ervoor kiezen om de calloptie uit te oefenen en de aandelen te kopen voor de ex-dividend datum. De handelaar zou dan het verzamelen van het dividend en te voorkomen dat het verlies in verband met de daling van de waarde van de optie te wijten aan de ex-dividend datum. Als de calloptie heeft aanzienlijke premie waarde boven de in-the-money bedrag, kan een meer winstgevende handel op de call optie te verkopen en kopen de aandelen rechtstreeks aan het dividend te verzamelen.

Share This Post