Index / wettelijk / California Mud Flap Wetten

Share This Post

wettelijk

California Mud Flap Wetten

Terwijl de Californische wet niet uitdrukkelijk vereist bussen en oplegger vrachtwagens worden uitgerust met spatlappen, vereist het een of ander apparaat om dezelfde functie uit te voeren als kleppen. Flappen onder de staatswet vereist op voertuigen

AdvertisementTerwijl de Californische wet niet uitdrukkelijk vereist bussen en oplegger vrachtwagens worden uitgerust met spatlappen, vereist het een of ander apparaat om dezelfde functie uit te voeren als kleppen. Flappen onder de staatswet vereist op voertuigen die trash, as en andere dergelijk materiaal te vervoeren. Spatlappen verbonden aan voertuigen vervoeren lading, mensen of afval moet voldoen aan de staat eisen met betrekking tot hun toestand en montage.

Beschrijving

Spatlappen, die ook wel bekend als spatborden, splash kleppen of gewoon flappen, zijn over het algemeen grote, rechthoekige bladen van rubber opgehangen achter de banden van bussen, full-size pick-up trucks, oplegger vrachtwagens en andere grote voertuigen. Sommige kleppen zijn versierd waren met bedrijfslogo's, het Yosemite Sam stripfiguur met de woorden "Back off!" of het silhouet van een goed gevormd vrouw wiens haren waait terug in de wind.

Functie

Werken in combinatie met spatborden, spatlappen beschermen het voertuig, de passagiers, andere voertuigen en voetgangers tegen modder, water en andere rondvliegend puin die kan worden geschopt in de lucht door het draaien van de banden.

De wet

"Niemand mag gebruik maken van een motorvoertuig met drie of meer wielen, aanhangwagens of oplegger," zegt California Vehicle Code sectie 27600, "tenzij uitgerust met spatborden, dekt, of apparaten, met inbegrip van kleppen of spatten schorten, of tenzij het lichaam van het voertuig of de bijlagen ervan bieden voldoende bescherming aan de spray of spatten van water of modder aan de achterkant van het voertuig en alle dergelijke uitrusting of zo'n instantie of bijlagen ervan is ten minste even breed zijn als het loopvlak effectief te minimaliseren. " De wet in werking getreden 23 november 1970.

vrijstellingen

"Deze sectie is niet van toepassing op deze voertuigen zijn vrijgesteld van registratie, aanhangwagens en opleggers met een leeggewicht van minder dan 1.500 pond," California Vehicle Code sectie 27600 voegt daaraan toe, "of enige voertuigen die zijn vervaardigd en voor het eerst geregistreerd vóór 1 januari 1971, met een leeggewicht van minder dan 1.500 pond. "

dumptrucks

California Vehicle Code Secties 23114 en 23115, die betrekking hebben "Morsen Belastingen en Schade aan Highway," vereisen "splash flappen achter elke band of set van banden." Die secties van toepassing zijn op "elk voertuig vervoeren van huisvuil, afval, vuilnis, as, etc." Volgens de secties, "Eenieder die opzettelijk of door nalatigheid schade elke straat of snelweg is aansprakelijk voor de kosten van het herstellen van de weg of tekenen, signaal, vangrail of een andere voorziening die beschadigd is. De aansprakelijkheid kunnen de kosten van het verwijderen van onder meer puin van de weg. "

inspecties

In hoofdstuk 5 van de California Commercial Vehicle Handbook, waarbij de werkgever het testen van de prestaties van de bestuurder dekt, de "Pre-Trip Inspection Scoring Criteria" omvat de volgende met betrekking tot de bewakers spatten op commerciële vrachtwagens: "Als uitgerust, controleer dan of spatschermen of spatlappen niet beschadigd en worden bevestigd. " Exact dezelfde taal wordt gebruikt in de latere paragraaf bus inspecties.

Share This Post