Index / Persoonlijke financiën / California IRA Aftrek Rules

Share This Post

Persoonlijke financiën

California IRA Aftrek Rules

Een individuele pensioen-account (IRA) stelt u in staat om geld te besparen voor je eigen pensioen. Geld gestort in een traditioneel IRA-account is fiscaal aftrekbaar. Bijdrage beperkingen gelden voor IRA-accounts, maar die grenzen veranderen vaak en

AdvertisementEen individuele pensioen-account (IRA) stelt u in staat om geld te besparen voor je eigen pensioen. Geld gestort in een traditioneel IRA-account is fiscaal aftrekbaar. Bijdrage beperkingen gelden voor IRA-accounts, maar die grenzen veranderen vaak en meestal de limiet stijgt. Fondsen in een IRA kan worden geïnvesteerd in een verscheidenheid van voertuigen, zoals aandelen, obligaties en kasbons. U moet zich bewust zijn van de aftrek regels in Californië als je woont in die staat en willen een IRA gebruiken. Regels voor Roth IRAS verschillend, maar de IRA aanwijzing alleen verwijst doorgaans naar een traditionele IRA.

Aftrek van IRA Bijdragen

U kunt bijdragen aftrekken in uw IRA in Californië tot $ 75.000 voor individuen en tot $ 85.000 op een gezamenlijke terugkeer. Californië voldoet niet aan de indexering van de inkomsten beperking voor de traditionele IRAS. Dit kan een discrepantie tussen de federale aftrek regels en de staat aftrek regels bij het indienen van uw belastingaangifte te creëren.

Non-Duducted Bijdragen Pre-1987

Bijdragen die vóór 1987 zijn niet belastbaar totdat je je pre-1987 basis (bijdragen voor 1987 die je al hebt betaald belastingen) in de IRA-account hersteld. Zodra u uw basis hebt hersteld, de rest is belastbaar op de gewone tarieven van de inkomstenbelasting van Californië.

Non-Afgetrokken Bijdragen Post-1986

Tijdens de distributiefase van uw IRA (die begint meestal na de leeftijd van 59 1/2 zonder kosten), een deel van uw IRA saldo zal worden beschouwd als je basis (bijdragen die je al hebt betaald belastingen) en een deel van de uitkering zal worden beschouwd krijgen op de rekening. De winst is onderworpen aan de staat Californië inkomstenbelasting.

Share This Post