Index / Gezondheid / Calcium Deposit Symptomen

Share This Post

Gezondheid

Calcium Deposit Symptomen

De opbouw van kalkafzettingen in de zachte weefsels van het lichaam is bekend als calcinose. Er zijn verschillende belangrijke soorten calcinose; elke categorie wordt gedacht te worden veroorzaakt door verschillende factoren, en elk heeft zijn eigen

AdvertisementDe opbouw van kalkafzettingen in de zachte weefsels van het lichaam is bekend als calcinose. Er zijn verschillende belangrijke soorten calcinose; elke categorie wordt gedacht te worden veroorzaakt door verschillende factoren, en elk heeft zijn eigen karakteristieke reeks van symptomen, hoewel sommige dergelijks af. Calcinosis patiënten hebben een aantal beschikbare behandelmogelijkheden; echter de beste behandeling voor elk individu bepaald door de mate van zijn of haar conditie.

aspecten

Kalkafzetting optreden wanneer grote hoeveelheden calciumfosfaatkristallen samenklonteren in het lichaam. Deze afzettingen kunnen optreden in elk zacht weefsel in het lichaam en vaak ophopen nabij organen, gewrichten en direct onder de huid. De meest voorkomende locaties voor kalkaanslag onder de huid van de vingers, en nabij de schouders, ellebogen en knieën, maar de afzettingen kan overal voorkomen. De brokken, die zacht en klein op het eerste, verharden zijn en geleidelijk te groeien in de tijd. Afhankelijk van hun locatie, kunnen ze verschillende onaangename symptomen veroorzaken.

De locatie, de ernst en symptomen geassocieerd met de afzettingen grotendeels afhangen van het type calcinose. Er zijn twee hoofdcategorieën calcinose: uitgezaaide en dystrofische.

Metastatische calcinose symptomen

Metastatische calcinose komt vaak voor bij mensen die lijden aan een nierziekte, overactieve bijschildklieren (resulterend in een abnormaal hoog calciumgehalte) of traag werkende bijschildklieren (resulterend in een abnormaal hoge fosfaat niveaus). Patiënten die lijden aan metastatische calcinose kan witachtig kalkafzetting onder hun huid te ontwikkelen; als de huid scheurt, kan een witte, krijtachtige vloeistof geproduceerd. De deposito's in deze vorm van de aandoening kan ook optreden in de buurt van gewrichten, vooral het schoudergewricht, en ernstige pijn in de schouder en ontsteking kan optreden als de aanbetaling groter wordt.

Dystrofische calcinose symptomen

Dystrofische calcinosis optreedt, niet vanwege abnormale calcium of fosfaat niveaus, maar een deel van zacht weefsel dat onlangs is beschadigd, hetzij door middel van chirurgie, verwonding, of auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis. In geval van dystrofische calcinose, kan de kalkafzetting niet pijnlijk op het eerste, maar kan leiden tot ernstige pijn en ontsteking als de bosjes groeien in omvang. Indien de deposito's bevinden zich in de buurt van een orgaan, kunnen ze leiden tot pijn en symptomen die specifiek zijn voor het orgel ze drukken tegen.

Oorzaken

Metastatische calcinose is verbonden met systemische gezondheidsproblemen, maar de reden voor Dystrofe calcinose is onbekend. Vrouwen tussen de leeftijden van 35 en 65 hebben de neiging om vaker worden gediagnosticeerd met de ziekte dan mannen, en sommige studies blijkt dat erfelijke afwijkingen in het metabolisme van fosfaat ook een rol kunnen spelen.

behandelingen

Medicatie en chirurgische verwijdering zijn de twee belangrijkste behandelingsopties voor personen die lijden aan kalkaanslag, hoewel geen van beide is effectief bij het voorkomen van nieuwe deposito's van vormen in de toekomst. Anticoagulans medicatie kan de grootte van kleine afzettingen te verminderen, terwijl de anti-inflammatoire geneesmiddelen kunnen worden gebruikt om de pijn veroorzaakt door afzettingen rondom gewrichten verminderen. Wanneer de kalkafzettingen geworden extreem grote of dreigen een orgaan, chirurgische verwijdering is de snelste en meest effectieve optie.

Share This Post