Index / Cars / Cadillac 4.9 Engine Technische informatie

Share This Post

Cars

Cadillac 4.9 Engine Technische informatie

De 4.9-liter Cadillac motor was een kortstondige compacte V-8 die de meer populaire 4.6-liter Northstar motoren die debuteerde in 1993 en in productie blijven voorafging ingang van 2010. De 4,9-liter versie werd gebruikt in de meeste Cadillacs tussen

AdvertisementDe 4.9-liter Cadillac motor was een kortstondige compacte V-8 die de meer populaire 4.6-liter Northstar motoren die debuteerde in 1993 en in productie blijven voorafging ingang van 2010. De 4,9-liter versie werd gebruikt in de meeste Cadillacs tussen 1991 en 1995. Vandaag is het een populaire motor te wisselen met niet-Cadillac auto's, zoals de Pontiac Fiero en andere GM-modellen.

Origins

De 4.9-liter V-8 werd ontwikkeld als een grotere versie van de 4,5-liter Cadillac-motor gebruikt in de 1987-1993 tweezits roadster Allante. Het was bijna identiek in alle opzichten aan de 4,5-liter versie. De uitzondering was dat de 4.9's verplaatsing was groter, en het vermogen werd verhoogd met 20 pk via een haven brandstofinjectiesysteem. Echter, de 4,9-liter V-8 in werking diende als interim powerplant totdat de compacter en aanzienlijk krachtiger 295-pk, 4,6-liter Northstar gelanceerd. De Northstar zag de Allante door middel van haar uiteindelijke productie jaar en werd geïnstalleerd in de Eldorado en Sevilla.

bestek

De 4.9-liter Cadillac motor is een vierkante motor met een 3.623-inch boring en slag. Het beschikt over een 9,5: 1 compressieverhouding en een haven brandstofinjectiesysteem tot 200 pk genereren bij 4.100 tpm en 275 voet-pond van het koppel.

kenmerken

De 4.9-liter motor werd gebruikt in de Fleetwood, Eldorado, Sevilla en DeVille modellen. De Allante was niet uitgerust met deze motor versie. Het motorblok en inlaatspruitstuk zijn van aluminium, en de hoofden van ijzer. De 4.9 ook gekenmerkt door een nieuwe oliepomp, die oliestroom met 13 procent en de oliedruk met 18 procent toegenomen. Een nieuwe oliecarter begeleidde de oliepomp. Ook toegevoegd werden verbeterd zuigers van de motor ruis te minimaliseren tijdens de koude start. De 4,5-liter V-8s waren berucht lawaaierig als stromend koud. Een nieuwe nokkenas en krukas balans geminimaliseerd motor trillingen.

Port Fuel Injection

De Cadillac 4.9-liter motor kan worden geïdentificeerd door het "V8 PFI" in reliëf in het rood op de voorste klep dekt. "PFI" is een acroniem voor port brandstofinjectie. Deze nieuwe sequentiële poort brandstofinspuitsysteem was uitgerust met grotere havens, gas boringen en grotere kleppen opzichte van het voorgaande gasklephuis injectie (TBI) systeem. In plaats van de twee brandstofinjectoren op het gasklephuis versies, de PFI had acht injectoren in het inlaatspruitstuk. De acht individuele brandstofinjectoren verstrekt meer vermogen, lager brandstofverbruik en een superieure uitstraling controles over de TBI motoren.

het hiernamaals

De 4.9-liter V-8 werd vervangen door de Cadillac Northstar motoren, maar sommige Cadillac eigenaren voelde waarschijnlijk een beetje heimwee naar de 4.9-versie. Vroege Northstars, met name de 1993 en 1994 modellen, last van olielekkage aan de achterzijde belangrijkste carter afdichting. Cadillac liefhebbers wendde zich tot de 4,9-liter versie aan de macht ouder model Cadillacs terwijl niet-Cadillac eigenaren geswapt hun GM motoren voor de 4.9. Vroege bezorgdheid dat de PFI-systeem niet zou werken op niet-Cadillacs ongegrond waren, maar de 4.9 had gewoonlijk worden gedekt door de Cadillac 4T60E en 4T60 automatische transmissies om grote wijzigingen te voorkomen.

Share This Post