Index / Wensen en Feesten / Cadeautips voor iemand met seniliteit

Share This Post

Wensen en Feesten

Cadeautips voor iemand met seniliteit

Seniliteit, meestal aangeduid als dementie, compromissen het geheugen van een persoon, communicatieve vaardigheden en het vermogen om favoriete passies en hobby's te genieten. Maar dat betekent niet dat de persoon verliest zijn vermogen om giften te

Advertisement

Seniliteit, meestal aangeduid als dementie, compromissen het geheugen van een persoon, communicatieve vaardigheden en het vermogen om favoriete passies en hobby's te genieten. Maar dat betekent niet dat de persoon verliest zijn vermogen om giften te genieten - hij gewoon geniet van hen op een andere manier. Het vinden van geschikte cadeautjes voor mensen met dementie vergt inzicht wat ze nog kunnen doen en weten hoe om vreugde te bevorderen, behoud van hun bestaande vaardigheden in het achterhoofd.

Je zou kunnen overwegen het kopen van geschenken die resterende cognitieve vaardigheden van de persoon te bevorderen. Mensen met een vroeg stadium of milde dementie hiaten in het korte termijn geheugen en worstelen met complexe of verwarrende taken. Maar zij steeds de mogelijkheid om eenvoudige activiteiten die slechts matige concentratie vereisen genieten. Domino en kaartspellen, evenals tickets voor concerten, sportevenementen en andere vormen van live entertainment dat ze kan waarderen zonder een plot zijn allemaal goede gave keuzes te volgen, volgens verpleegkundige Stephanie Zeman in een artikel over de SelfhelpMagazine website. U kunt ook overwegen om een ​​telefoon met een geheugen speed-dial of het nemen van de persoon om een ​​favoriete restaurant. Bloemen en planten zijn ook goede keuzes, maar zorgverleners zou kunnen hebben om te helpen bij het houden van potplanten geschenken bewaterd.

Matige dementie kan iemands vermogen om te communiceren en doorgaan met het dagelijks leven zelfstandig belemmeren. Overweeg de aanschaf van slippers, schoenen die niet veters en overhemden zonder knopen vereisen. Opgenomen muziek uit de jeugd van de persoon kan opnieuw leiden tot krachtige en aangename herinneringen, terwijl simpele spelletjes of speelgoed dat het sorteren van items te betrekken mentale stimulatie kan bieden.

Mensen met een ernstige vorm van dementie nodig dagelijkse begeleiding en kunnen niet in staat om te communiceren. Omdat hun geheugen en cognitieve vaardigheden zijn zo aangetast, de beste geschenken zijn die ze kunnen genieten in het moment. Stephanie Zeman RN adviseert een beroep op de persoon elementaire zintuigen met fotoalbums, plakboeken, bezoeken van huisdieren, muziek, opgezette dieren en met de hand en body lotions. Mensen die nog veilig kunnen verlaten hun opvang zullen genieten van een reis naar een plek met aangename sites, zoals plantsoenen en aquaria.

Share This Post