Index / Bedrijf / Bronnen van magnetiet

Share This Post

Bedrijf

Bronnen van magnetiet

De ijzeroxide mineraal magnetiet, wordt gewonnen uit flintlike gesteente dat rijk is aan silica en aangeduid als Precambrian sedimentair gesteente. De chemische formule is Fe3O4 met 72 procent ijzer. Magnetiet is een natuurlijke hulpbron van industri

AdvertisementDe ijzeroxide mineraal magnetiet, wordt gewonnen uit flintlike gesteente dat rijk is aan silica en aangeduid als Precambrian sedimentair gesteente. De chemische formule is Fe3O4 met 72 procent ijzer. Magnetiet is een natuurlijke hulpbron van industrieel staal en ijzer. Als gevolg van het gebruik ervan in de industrie, hebben magnetiet ijzererts een belangrijk exportproduct voor landen die het mineraal in overvloed zijn geworden. Noord-Amerika, in het bijzonder, is zeer afhankelijk van magnetiet invoer omdat de natuurlijke hulpbronnen in Noord-Amerika worden steeds schaarser.

Australië

IJzererts, met inbegrip van magnetiet, is een van de grootste export van Australië. Volgens de Australische regering, magnetiet deposito's zijn overwegend in Queensland en een gebied dat bekend staat als de Northern Territory. Australische magnetiet erts mijnbouw sites bevatten Savage River in Tasmanië, het Southdown magnetiet Project in Albany, de Chinees ijzer project bij Kaap Weston en de Karara ijzererts project in de Blue Hills. Met ingang van februari 2011, werd een magnetiet fabriek gebouwd op de Ernest Henry mijn in Queensland.

Noord Amerika

Noord-Amerikaanse magnetiet mijnsites zijn te vinden in zowel de Verenigde Staten en Oost-Canada in gestreepte rotsformaties. De meest winstgevende magnetiet ijzererts deposito's in de Verenigde Staten kan worden gevonden op Minnesota's Mesabi Iron Range, Michigan Lake Erie, lagere Lake Michigan en de New York Adirondack Mountains. Kleinere Amerikaanse deposito's zich in North Carolina, Pennsylvania, Oregon, Colorado, New Mexico, Utah, Virginia en New Jersey. In Canada, magnetiet deposito's zijn beschikbaar langs de St. Lawrence Rivier in Sept-Iles, Quebec.

Brazilië

Brazilië is een van de grootste exporteurs van magnetiet in de wereld. Zoals Australië, zijn Brazilië magnetiet bronnen voornamelijk verkocht aan Azië. De staat Minas Gerais heeft een 4,5 kilometer lange strook van de mijnbouw land aangeduid als de Iron Quadrangle met magnetiet mijnsites in de districten Itabira, Santa Barbara, Ouro Preto, Mariana en Nova Lima. In tegenstelling tot de mijnen Verenigde Staten, kan magnetiet erts te vinden langs de IJzeren Vierhoek in perfecte formatie.

Indië

India is een rijke bron van een magnetiet erts in Zuidoost-Azië. In het bijzonder, is het mineraal gewonnen in de bergen van Andhra Pradesh, Karnataka en Goa. Volgens de Indiase informatiebron, MBendi, Karnataka reserves hebben de hoogste rang mineralen met meer dan 65 procent van ijzer in deposito's. Goa en Andhra Pradesh reserves worden beschouwd als medium rang met ijzeren composities in magnetiet erts, variërend 62-65 procent. Mineralen worden geëxporteerd naar het Verre Oosten landen van Zuid-Korea, Japan en China.

Share This Post