Index / Gezondheid / Borden en symptomen van een overactieve schildklier

Share This Post

Gezondheid

Borden en symptomen van een overactieve schildklier

De schildklier is een onderdeel van het endocriene systeem. Het is in de hals en is verantwoordelijk voor de productie, opslag en het vrijgeven van hormonen in de bloedsomloop. In sommige gevallen, de schildklier is overactieve en produceert te veel

Advertisement

De schildklier is een onderdeel van het endocriene systeem. Het is in de hals en is verantwoordelijk voor de productie, opslag en het vrijgeven van hormonen in de bloedsomloop. In sommige gevallen, de schildklier is overactieve en produceert te veel van het hormoon thyroxine, dat de snelheid van uw stofwisseling. Overactieve schildklier, hyperthyroïdie die ook wordt genoemd, kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder medicijnen en andere medische aandoeningen. Vrouwen zijn 5 tot 10 keer meer kans dan mannen om een ​​overactieve schildklier te ontwikkelen, volgens de Nationale Endocriene en Metabole Ziekten Information Service. Zodra hyperthyroïdie is geïdentificeerd, verschillende behandelingen zijn beschikbaar, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de aandoening. Maar om te worden gediagnosticeerd, men moet zich bewust zijn van de tekenen en symptomen van een overactieve schildklier.

struma

Sommige mensen met een overactieve schildklier kan een struma of schildklier knobbeltjes dat de vergrote klier zichtbaar in de nek te maken te ontwikkelen. In sommige gevallen kan de fysieke veranderingen eenvoudig weergegeven als een gezwollen gebied aan de basis van de hals.

gewicht Wijzigingen

Hyperthyreoïdie kan ertoe leiden dat u om gewicht te verliezen, omdat je stofwisseling sneller werkt. U kunt gewicht te verliezen, zelfs zonder eventuele wijzigingen in uw dieet of lichamelijke activiteit. Sommige mensen met een overactieve schildklier te vinden, zelfs zich het verliezen van gewicht, ondanks een stijging van de calorie-inname. In zeldzame gevallen kan de aandoening leiden tot gewichtstoename.

gedragsveranderingen

Als de schildklier is overactieve, zult u merken dat je met meer stemmingswisselingen dan gebruikelijk. Je zou ook meer prikkelbaar en kunnen angstig zijn of angstaanvallen. Sommige mensen met hyperthyreoïdie hebben ook moeite met slapen.

Hart

Hyperthyreoïdie kan ook een toename van de hartslag, in sommige gevallen meer dan 100 slagen per minuut veroorzaken. Mensen met een overactieve schildklier kan ook last van een onregelmatige hartslag of hartkloppingen.

Gastro-intestinale Tract

Een teken van een overactieve verandert in de darmen patronen, meestal meer ervaren stoelgang dan normaal. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van diarree.

andere symptomen

Andere tekenen en symptomen die zich kunnen ontwikkelen wanneer uw schildklier is overactieve onder overmatig zweten; verhoogde gevoeligheid warmte; spiertrillingen, meestal in de vingers en handen; spier zwakte; en vermoeidheid. Bij vrouwen, kan ook verstoren de menstruele cyclus.

Share This Post