Index / Cars / Borden en symptomen van een Gebrande Clutch

Share This Post

Cars

Borden en symptomen van een Gebrande Clutch

Veel chauffeurs houden handgeschakelde transmissies voor de controle die ze geven op de aandrijflijn van het voertuig. In tegenstelling tot een automatische transmissie, waarbij een computer ingrijpt om te beslissen wanneer om te schakelen, een handg

Advertisement

Veel chauffeurs houden handgeschakelde transmissies voor de controle die ze geven op de aandrijflijn van het voertuig. In tegenstelling tot een automatische transmissie, waarbij een computer ingrijpt om te beslissen wanneer om te schakelen, een handgeschakelde transmissie kan de bestuurder beslissen wanneer, hoe snel en hoe soepel de motor van de aandrijflijn los te maken. Dit is wat de koppeling doet. De koppeling neemt veel slijtage en kan falen in een aantal manieren, waaronder uitbranden.

Wanneer u stap op het koppelingspedaal, liften het dan scheidt de draaiende koppeling schijf en vliegwiel. U kunt dan verschuiven versnellingen voor het vrijgeven van de koppeling aan de aandrijflijn terug te activeren. Wanneer u het koppelingspedaal loslaat, de bewegende koppeling schijf contact maakt met de drukplaat van het vliegwiel, waardoor aanzienlijke wrijving en warmte. Als je "ride" de koppeling, te vaak intensivering op het pedaal en herhaaldelijk ontkoppelen en terugspringende de aandrijflijn, kan de wrijving voldoende warmte te creëren om de koppelingsplaten te branden. Dit kan zowel de schijf en het vliegwiel assemblage ruïneren.

De meest veelzeggende teken van een verbrande koppeling is de geur geeft af. Als de koppelingsplaten beginnen te branden, zal de geur lijken op die van verbrande toast. Dit kan ertoe leiden dat de hele koppeling te mislukken, op welk punt je auto zou stoppen te kunnen versnellen of te verschuiven versnellingen.

Een meer waarschijnlijke teken van een verbrande koppeling die nog niet het geheel heeft vernietigd is de koppeling slippen, waarbij de schijf gedeeltelijk loskomt van het vliegwiel. In dit geval zal de motortoerentallen snel stijgen zonder een verandering in snelheid, en nog meer warmte wordt gegenereerd.

De diagnose van een verbrande koppeling, zonder ruiken, kan moeilijk zijn. Olie lekt in de koppeling behuizing zal ook leiden tot de koppeling slippen, net als een slechte vliegwiel, een niet goed uitgelijnd koppeling lager, een geblokkeerde cilinder-poort, of problemen met de kabels en zuigers aansluiten van het pedaal om de koppeling. De enige manier om helemaal zeker te zijn, is om de auto naar een monteur die de facings van de koppeling schijf kan onderzoeken brengen.

Share This Post