Index / Sport en fitness / Bodybuilding Meal Plans

Share This Post

Sport en fitness

Bodybuilding Meal Plans

Een gezonde voeding is een van de belangrijkste elementen van bodybuilding. Een goede maaltijden is essentieel voor alle voedingsstoffen die nodig zijn voor bodybuilding krijgen en moet de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels h

AdvertisementEen gezonde voeding is een van de belangrijkste elementen van bodybuilding. Een goede maaltijden is essentieel voor alle voedingsstoffen die nodig zijn voor bodybuilding krijgen en moet de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels hebben. De gemiddelde calorie-inname moet rond 2000 tot 2.500 per dag. Ongeveer 30 procent van de totale calorieën moeten afkomstig eiwit, 55 procent uit koolhydraten en de resterende 15 van gezonde vetten.

Ontbijt en ochtend snacks

Een gezond ontbijt moet een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten en vezels zijn. Rond acht roerei blanken met olijfolie en een kom havermout met magere melk is een perfecte manier om het vasten te breken. verbruiken ook kleine hoeveelheden fruit zoals frambozen en aardbeien samen met een proteïne shake. Een goed ontbijt moet eiwit rijk en bevatten ongeveer 50 gram eiwitten en koolhydraten peil moet ongeveer 70 tot 80 gram.

Na ongeveer twee uur van het ontbijt, drink een proteïne shake en een stuk van tarwe brood met plakjes banaan en pindakaas. Een magere yoghurt met een aantal bananen en kwark kan een alternatieve optie zijn. De snacks eet moet ook min of meer de hoeveelheid eiwitten en koolhydraten ontbijt bevatten. De totale vetinname moet ongeveer 15-20 gram.

Lunch en 's avonds snack

lunch van een bodybuilder moet aanzienlijke hoeveelheden eiwitten en koolhydraten bevatten. Een gegrilde kip of tonijn vissen zullen die nodig zijn voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden. Voeg een grote salade en ook af en toe een light frisdrank. De lunch moet 55 tot 60 gram eiwit en 90 tot 100 gram koolhydraten met weinig vet bevatten.

Heeft u een broodje kip of een hamburger en een proteïne shake voor de avond snack. U kunt ook verse gestoomde groenten zoals spinazie en broccoli in plaats van sandwich. Ook verbruiken een eiwit supplement voordat je gaat voor uw training in de sportschool.

Avondeten

Eindig de dag met biefstuk, kipfilet of visfilets. Heeft u een klein kopje bruine rijst met groene bonen of broccoli. U kunt als alternatief een gepofte aardappel en een grote salade met vetvrije dressing. Tot slot voordat je slaapt neem een ​​glas melk of een proteïne shake. Dit geeft ongeveer 40 gram proteïne, 80 gram koolhydraten en 15 gram vet.

Water

Drink altijd een groot glas water na elke maaltijd. Gemiddeld moet u ten minste een liter water verbruiken per dag. Enkele van de andere voedzame voedingsmiddelen goed voor bodybuilding onder meer kalkoen, tonijn, mager rundvlees, mosselen, bonensoep en tarwe bagel. Groenten zoals sla, tomaat, komkommer, asperges en spruiten kunnen ook opgenomen worden in uw dieet plan.

Share This Post