Index / Eten drinken / Black Eyed Peas met spek en spinazie Recept

Share This Post

Eten drinken

Black Eyed Peas met spek en spinazie Recept

New Year's Eve is vaak vol van herinneringen over de afgelopen 12 maanden, en een viering van een nieuw begin. Het eten van Black Eyed Peas op nieuwjaarsdag wordt gedacht door sommigen gezien als geluk en voorspoed in het nieuwe jaar te brengen. Het

Advertisement

New Year's Eve is vaak vol van herinneringen over de afgelopen 12 maanden, en een viering van een nieuw begin. Het eten van Black Eyed Peas op nieuwjaarsdag wordt gedacht door sommigen gezien als geluk en voorspoed in het nieuwe jaar te brengen. Het toevoegen van gekookt greens, de kleur van het geld, wordt gezegd dat het gerecht nog gelukkiger te maken! Terwijl black eyed peas vaak gestoofd met een ham bot en geserveerd met collards, heeft deze versie is aangepast om spinazie en spek te gebruiken.

Wat je nodig hebt

1 eetlepel extra vergine olijfolie
1 grote gele ui, in blokjes gesneden
4 teentjes gehakte knoflook, verdeeld
1 pond gedroogde zwarte-eye erwten, een nacht geweekt en uitgelekt
8 strips dik gesneden spek 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
3-4 takjes verse tijm
2-3 laurierblaadjes
10 kopjes zelfgemaakte of laag natriumgehalte kippenbouillon 1 pond verse spinazie (hetzij baby of gewone spinazie zal werken)
Optioneel: 1/2 theelepel gemalen rode peper of meer naar smaak
Kosher zout naar smaak

Stap 1: Verzamel je Ingredients

Gedroogde black eyed peas moet 's nachts worden geweekt voor de beste resultaten (anders kan het heel wat langer duren voor hen om te koken). Gebruik een goede kwaliteit, dikke bezuiniging spek. Ofwel baby of gewone spinazie zal werken. Met behulp van voorraad zal trekken sommige mooi tintje in de bonen en zelfgemaakte voorraad is ideaal. Handelsvoorraden worden vaak beladen met natrium, wat een ongewenste smaak zou kunnen toevoegen aan het afgewerkte gerecht. Bij gebruik van een winkel koopt voorraad, stok met zoutarm rassen.

Stap 2: Zweet de uien en knoflook, voeg de Bonen en Bacon

In een grote Nederlandse oven of zware bodem pan Verhit de olijfolie op een matig laag vuur. Voeg de uien toe en de helft van de gehakte knoflook toe en bak voor ongeveer 4 tot 5 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze glazig. Voeg de Black Eyed Peas, 2 stroken van het bacon, zwarte peper, laurier bladeren en takjes tijm.

Stap 3: Voeg de bouillon

Voeg de bouillon toe en zet het vuur hoog. Breng de vloeistof aan de kook, zet het vuur aan de kook en kook onder de bonen gaar zijn, maar niet papperig, ongeveer 1 tot 1 1/2 uur.

Stap 4: Kook de Bacon

Ondertussen, snijd de resterende bacon. In een grote flatscreen-sided koekenpan of pan, koken op een laag vuur uit te maken van het vet, dan zet het vuur tot medium en bak het spek krokant. Transfer naar een bord bekleed met keukenpapier. Gooi alles maar 1 eetlepel van het vet, draai het vuur laag en voeg vervolgens de resterende gehakte knoflook. Kook tot geurig, ongeveer 1 minuut. Voeg de gemalen rode peper, als het gebruiken.

Stap 5: Wilt de spinazie

Voeg de spinazie aan de pan en het deksel, waardoor de stoom op de spinazie slap, 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout.

Tip

Spinazie kookt neer heel dramatisch, dus dit zou moeten worden gedaan in batches afhankelijk van de zijkant van de pan.

Stap 6: Dien

Gebruik een tang om het spek en takjes tijm uit de Black Eyed Peas te verwijderen. Weglopen overtollige vloeistof. Serveer de Black Eyed Peas over de spinazie, overgoten met de gebakken spek.

Share This Post