Index / Gezondheid / Bijwerkingen van Truvia en de Stevia plant

Share This Post

Gezondheid

Bijwerkingen van Truvia en de Stevia plant

Truvia en stevia zijn anders dan je mag verwachten. Stevia is de naam van een plant, maar het wordt ook gebruikt om de zoet smakende stoffen die van nature in de bladeren van de plant betekenen. Wanneer de stoffen worden gehaald, worden ze gebruikt i

AdvertisementTruvia en stevia zijn anders dan je mag verwachten. Stevia is de naam van een plant, maar het wordt ook gebruikt om de zoet smakende stoffen die van nature in de bladeren van de plant betekenen. Wanneer de stoffen worden gehaald, worden ze gebruikt in verschillende suikervervangers. Truvia is de merknaam van een suikervervanger dat een kleine hoeveelheid stevia en een grote hoeveelheid erythritol bevat. Zowel Truvia en stevia zijn over het algemeen veilig, maar een paar bezorgdheid over de veiligheid blijven stevia.

Stevia Samengevat

De bladeren van de Stevia rebaudiana fabriek bevatten tal van stoffen genoemd steviolglycosiden, die proeven 250 tot 300 keer zoeter dan tafelsuiker, meldt Texas A & M AgriLife Extension. Twee van de glycosiden - gezuiverd stevioside en rebaudioside A of Reb-A - zijn goedgekeurd voor gebruik als suikervervangers. Na de spijsvertering, is stevia volledig geëlimineerd uit je lichaam, zodat het geen calorieën leveren. Het doet er ook niet van invloed op de bloedsuikerspiegel. Het gezuiverde vorm is warmte-stabiel, dus je kunt het gebruiken om te koken. Verschillende bedrijven produceren-stevia die zoetstoffen bevatten en verkopen ze onder verschillende merknamen.

Truvia Explained

Truvia bestaat uit erythritol, stevia en natuurlijke smaak, maar erythritol is het hoofdingrediënt, goed voor 85 procent van het totale gewicht van het product. Erythritol is één van verscheidene zoetstoffen bekend als suikeralcoholen, die worden geproduceerd door gist suiker fermenteren. Zoals stevia, erythritol bevat geen calorieën, niet verhogen bloedsuikerspiegel en kan worden gebruikt voor het koken. Het verschil is dat erythritol smaakt 60 procent tot 80 procent minder zoet dan tafelsuiker, zo meldt het Centrum voor Wetenschap in het algemeen belang. Erythritol voegt volume en textuur aan Truvia, zodat slechts een kleine hoeveelheid stevia nodig voor zoetheid.

Bijwerkingen en veiligheid

Geen bijwerkingen zijn gemeld voor stevia, volgens Drugs.com. Als groep zijn suikeralcoholen bekend om hun potentieel om gas en diarree veroorzaken, maar erythritol is anders en niet normaal deze problemen veroorzaken, meldt Drexel University College of Medicine. Zeer hoge doses stevia kan bloeddruk, die zorgen dat een tegengestelde invloed het cardiovasculaire systeem verhoogt verlagen. Er is meer onderzoek nodig is om de veiligheid voor mensen met hart- en vaatziekten, maar ook voor kinderen, zwangere of zogende vrouwen, en iedereen vast te stellen met lever- of nierziekte, merkt New York University Langone Medical Center. Stevia kan ook interactie met medicijnen die worden gebruikt om diabetes en hoge bloeddruk te behandelen.

consumptie Richtlijnen

Wees ervan bewust dat hele blad stevia en ruwe, of ongezuiverd, extracten worden niet goedgekeurd als veilig. De Amerikaanse Food and Drug Administration een aanvaardbare dagelijkse inname voor stevia, dat is het maximale bedrag dat veilig is om elke dag te eten voor de rest van je leven. U kunt veilig consumeren 4 milligram stevia dagelijks voor elke 2,2 pond lichaamsgewicht. Dit komt neer op 182 milligram van stevia per 100 pond. Erytritol heeft geen aanvaardbare dagelijkse inname, maar de meeste volwassenen veilig kan verbruiken tot 50 gram per dag, zo meldt het Centrum voor Wetenschap in het algemeen belang.

Share This Post