Index / Gezondheid / Bijwerkingen van Prozac en Alcohol

Share This Post

Gezondheid

Bijwerkingen van Prozac en Alcohol

Prozac (fluoxetine in generieke vorm) is een antidepressivum bedoeld om mensen die lijden aan een depressie te helpen. Het komt met veel bijwerkingen, maar de meeste zijn mild en gemakkelijk te behandelen. Echter in combinatie met alcohol kunnen de b

Advertisement

Prozac (fluoxetine in generieke vorm) is een antidepressivum bedoeld om mensen die lijden aan een depressie te helpen. Het komt met veel bijwerkingen, maar de meeste zijn mild en gemakkelijk te behandelen. Echter in combinatie met alcohol kunnen de bijwerkingen sterk worden verhoogd. Daarom wordt aanbevolen dat mensen die Prozac nemen slechts verbruiken lichte tot matige hoeveelheden alcohol.

Bijna alle artsen raden het niet te combineren alcohol met antidepressiva zoals Prozac. Dit komt omdat Prozac wordt gemetaboliseerd in de lever en kan concurreren met het metabolisme van alcohol, en Prozac kan blijven in je systeem voor weken. Op zijn minst iemand die Prozac moeten hun consumptie van alcohol teruggebracht tot matige hoeveelheden.

Matig drinken wordt beschreven als niet meer dan een drankje per dag. Een drankje wordt gedefinieerd als 12 ounces van bier, 5 ounces van wijn of 1 ounce van sterke drank. Meer dan matig drinken tijdens het gebruik van Prozac kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

Prozac kan de effecten van alcohol te ernstiger zijn. Indien iemand reeds wordt ingedrukt, kan de combinatie van alcohol en Prozac verergeren depressie, die tegengesteld is aan het gewenste effect van het geneesmiddel. De bijwerkingen van Prozac kan het moeilijk maken om machines te bedienen of besturen van een auto, die erger zou kunnen zijn in combinatie met alcohol.

Slaperigheid is een potentiƫle neveneffect van Prozac, dat veel erger kan worden in combinatie met alcohol. Een persoon moet een activiteit waar ze nodig zijn in het bijzonder wakker en alert, terwijl onder de invloed van alcohol en Prozac zijn niet uit te voeren.

Sommige depressieve mensen kunnen zelfmedicatie hun depressie met alcohol, maar alcohol zelf is een depressieve en daarom Prozac is een meer effectieve behandeling.

Share This Post