Index / Gezondheid / Bijwerkingen van Epsom Salts

Share This Post

Gezondheid

Bijwerkingen van Epsom Salts

Als het gaat om de bijwerkingen van Epsom zout, het is een goed nieuws / slecht nieuws verhaal. Het goede nieuws is dat als je Epsomzout extern gebruik - laten we zeggen, toe te voegen aan uw bad of een voetbad - loop je het risico geen bijwerkingen

AdvertisementAls het gaat om de bijwerkingen van Epsom zout, het is een goed nieuws / slecht nieuws verhaal. Het goede nieuws is dat als je Epsomzout extern gebruik - laten we zeggen, toe te voegen aan uw bad of een voetbad - loop je het risico geen bijwerkingen bekend. Als u Epsom zout intern - als u kleine hoeveelheden oraal te gebruiken als een af ​​en toe een laxeermiddel en volg de aanwijzingen op de verpakking - je moet geen bijwerkingen opmerkt, afgezien van kleine gastro-intestinale, of GI, overstuur. Maar als je het gebruikt voor andere doeleinden, of als je er veel van te nemen, zijn er vele mogelijke bijwerkingen, sommigen van hen ernstig.

Wat is Epsom zout en hoe werkt het?

Epsom zout is een naam voor magnesiumsulfaat. Hoewel dit zout heeft vele medische toepassingen - zoals de behandeling van bepaalde soorten aanvallen, elektrolyt onevenwichtigheden of nierproblemen - de enige goedgekeurde doe-het-zelf te gebruiken voor het nemen van Epsom zout is voor de behandeling van occasionele constipatie, volgens de aanwijzingen op de verpakking precies. De magnesium in de Epsom zout heeft de neiging om vocht te trekken in de darmen, waardoor de ontlasting gemakkelijker te passen. Andere over-the-counter producten werken op dezelfde manier. Bijvoorbeeld, het werkzame bestanddeel in de melk van magnesia, magnesiumhydroxide, trekt ook vloeistof in de darmen.

Side Effects indien gebruikt zoals voorgeschreven

Wanneer Epsom zout wordt gebruikt in kleine doses voor constipatie, de bijwerkingen die u de meeste kans om ervaring betrekking hebben op het effect op uw GI-systeem. Zo kan het lichaam reageren door te gaan wat ver in de andere richting, waardoor sommige diarree plaats van constipatie. U kunt ook last krijgen van misselijkheid. De doseringen indien gebruikt als laxeermiddel zo klein, relatief gezien, dat bijwerkingen niet gebruikelijk.

Side Effects wanneer niet in gebruik zoals voorgeschreven

Als u magnesiumsulfaat innemen voor andere dan constipatie staat, zal het niet in de vorm van Epsom zout, en het zal onder zorgvuldig medisch toezicht. Indien echter iemand zou heel wat Epsom zout innemen - laten we zeggen, per ongeluk - of om het te gebruiken niet zoals voorgeschreven, kan veel meer ernstige bijwerkingen optreden. Volgens de Drugs.com website, de bijwerkingen die kunnen optreden bij hogere doseringen en garandeert onmiddellijke medische verzorging omvatten "verwarring, duizeligheid of licht in het hoofd, snel, traag, of onregelmatige hartslag, lage bloeddruk, spierzwakte, ... [en ] slaperigheid. " Neem contact op met uw arts of poison control onmiddellijk als u deze effecten ervaart of vermoedt dat iemand heeft een grote dosis Epsom zout genomen.

mogelijke Death

In de eerste helft van de 20e eeuw, met behulp van Epsom zout als een klysma was een gangbare praktijk, en de mensen af ​​en toe overleden aan een overdosis van magnesium. In tegenstelling tot de huid, het slijmvlies van de dikke darm van magnesium in Epsomzout absorberen, soms met tragische resultaten. Ook gebruiken Epsomzout als gorgeldrank resulteert in ten minste één magnesium-vergiftiging fataliteit afgelopen jaren. Hoewel Epsom zout is op grote schaal beschikbaar over de toonbank, magnesiumsulfaat is geen stof te spotten; de Ga vragen Alice website, die wordt beheerd door de Universiteit van Columbia's Health Services, merkt op dat het verstandig niet eens om het te gebruiken als een laxeermiddel zonder toezicht van een arts.

Share This Post