Index / Onderwijs / Besluitvorming Activiteiten voor tieners

Share This Post

Onderwijs

Besluitvorming Activiteiten voor tieners

Het helpen tieners leren na te denken over situaties in plaats van haasten om slechte oplossingen kan het verschil tussen een onrustige of een succesvolle toekomst. Hoewel de hersenen de normale grootte tussen de leeftijd van 12 en 14 heeft bereikt,

AdvertisementHet helpen tieners leren na te denken over situaties in plaats van haasten om slechte oplossingen kan het verschil tussen een onrustige of een succesvolle toekomst. Hoewel de hersenen de normale grootte tussen de leeftijd van 12 en 14 heeft bereikt, is het niet volledig te ontwikkelen tot rond de vroege jaren '20 van een persoon, wat vaak leidt tot roekeloos besluitvorming in de tussentijd. Door middel van coöperatieve en individuele activiteiten, kunt u helpen tieners leren om de gevolgen van hun keuzes af te wegen en zie de effecten die ze hebben op anderen.

Logging Uw keuzes

De kleine, dagelijkse beslissingen tieners maken van elke dag kan waardevolle informatie over hun waarden en prioriteiten vaak onthullen. Vraag de leerlingen om terug over de vorige dag na te denken en maak een lijst van alle beslissingen die ze maakten. Zij kunnen hebben ervoor gekozen om de snooze-knop drukt in plaats van op te staan, om te studeren voor een test in plaats van het eten van de lunch of om de toegewezen lezing voor een middag klasse niet. Dan, vraag hen om te kijken naar elke beslissing en overwegen wat hun keuzes onthullen over wat belangrijk voor hen. Laat ze een reflecterende paragraaf waarin ze de resultaten van de oefening te overwegen te schrijven.

ICED, ICED, baby

ICED is een acroniem dat beschrijft de stappen in het besluitvormingsproces: het identificeren van het probleem, het creëren van alternatieven, het evalueren van de alternatieven en beslissen over de beste oplossing. Typ verscheidene fictieve scenario's met betrekking tot kinderen en jongeren het maken van keuzes met positieve en negatieve uitkomsten, zoals de vraag of aan een volwassene over het drugsgebruik van een vriend te vertellen, winkeldiefstal een T-shirt dat ze zich niet kunnen veroorloven of plagiaat een paper van het internet. In groepen, kunnen de studenten deze dilemma's te bespreken, werken via de potentiële gevolgen voor een oplossing te vinden. Elke groep kan vervolgens delen hun scenario en hoe ze gebruikt de ICED proces om hun definitieve besluiten te komen.

dramatiseren Beslissingen

Role-playing verschillende uitkomsten van een beslissing kan laten leerlingen ervaren hoe keuzes invloed hebben op anderen. Kom met een fictief scenario van een grote beslissing een personage te maken en te schrijven vier verschillende uitkomsten op stukjes papier. Na het lezen van het verhaal aan de klas, hebben studenten werken in groepen om willekeurig één uitkomst en samen een sketch te laten zien wat er gebeurt. Nadat alle groepen hun skits hebben uitgevoerd, bespreken welke van de uitkomsten van de beste oplossing, die de armste keuze was en hoe deze beslissingen beïnvloed iedereen die erbij betrokken was.

Beslissen over toekomstige richtingen

Vormgeven van een positief doel voor de toekomst kunnen studenten stimulans om goede beslissingen te nemen in het heden te geven. Vraag hen om een ​​lijst van schoolvakken, activiteiten en hobby's ze genieten van te maken, en vervolgens een lijst van een mogelijke carrière die aansluit bij elk item op de lijst. Zij kunnen dan lezen over hun lijsten en kies een carrière ze zouden elkaar graag een dag te hebben. Laat ze een lijst van de vaardigheden en speciale training die ze nodig zou hebben om deze banen houden. Dan kunnen ze actieplannen hoe ze deze carrière zou kunnen bereiken, na te denken over hoe de keuzes die ze momenteel bezig kon ze voorkomen dat het bereiken van dit doel.

Share This Post