Index / Huisdieren / Bengaal Gezondheidsproblemen

Share This Post

Huisdieren

Bengaal Gezondheidsproblemen

Gedomesticeerde katten van Bengalen zijn een relatief nieuw ras met de unieke tekening van hun wilde voorouders en de persoonlijkheden van huiskatten. Zoals fokkers zijn doorgegaan met dit ras te perfectioneren, zijn ze vriendelijk en populaire huisd

AdvertisementGedomesticeerde katten van Bengalen zijn een relatief nieuw ras met de unieke tekening van hun wilde voorouders en de persoonlijkheden van huiskatten. Zoals fokkers zijn doorgegaan met dit ras te perfectioneren, zijn ze vriendelijk en populaire huisdieren onder kattenenthousiasten geworden. Toch heeft inteelt Bengaalse katten meer vatbaar voor bepaalde genetische ziekten gemaakt.

Progressieve Retina Atrofie

Een groot gezondheidsprobleem Bengaalse katten gezicht is progressieve retina atrofie of PRA. Deze ziekte veroorzaakt de receptoren in het oog te verslechteren, waardoor uiteindelijk de kat blind. Deze ziekte wordt steeds minder vaak, vanwege het feit dat het wordt uitgevoerd door een recessief gen dat beide ouders moeten bezitten om door te geven aan hun nageslacht. Er is echter geen bekende manier om te screenen op dit gen, zodat fokkers niet kunnen garanderen dat hun katten symptoomvrij zijn.

staar

Bengaalse katten zijn ook meer kans op staar ontwikkelen. Dit oog probleem ook voor bij mensen, veroorzaakt de lens van het oog tot ondoorzichtig, waardoor geleidelijk verlies van gezichtsvermogen tot het dier uiteindelijk blind wordt. Echter, correctieve chirurgie visie van de kat te herstellen.

cardiomyopathie

Andere groeiende zorg voor Bengaalse katten is de aanwezigheid van twee gemeenschappelijke hartaandoeningen, bekend als hypertrofische cardiomyopathie (verdikking van de hartspier) en gedilateerde cardiomyopathie (dunner worden van de hartspier). Beide omstandigheden voorkomen dat het hart bloed vervoeren zoals het hoort. Aangezien beide aanwezig met enkele uiterlijke tekenen van ziekten, katten vaak ernstig zieke binnen een paar uur te zien zijn volledig gezond te worden. Onderzoek naar deze ziekten is nog niet compleet.

Inflammatory Bowel Disease

In katachtig inflammatoire darmziekte, andere veel voorkomende aandoening bij Bengaalse katten, een infectie leeft in het spijsverteringskanaal, wordt voorkomen dat voedsel goed verteerd. Deze problemen met de spijsvertering ertoe leiden dat de kat aan frequente diarree en braken, en kan leiden tot uitdroging. Terwijl katachtige IBD kan meestal worden gecontroleerd door middel van voeding en medicatie, kan uitdroging fataal blijken te zijn indien onbehandeld.

Feline Leukemie

Terwijl katachtige leukemie is een gevaar voor alle katten, katten van Bengalen zijn vooral gevoelig voor het. De eerste tekenen zijn: zwakte, vermoeidheid en gewichtsverlies. Naarmate de toestand verslechtert, katten ontwikkelen koorts, tumoren en epileptische aanvallen. Wanneer de ziekte de latere fase is ingevoerd, is het bijna altijd dodelijk.

Voedselvergiftiging

Bengaalse katten hebben vooral een gevoelige maag en hebben meer kans om ziek van besmet voedsel geworden. Vanwege dit, moet deze katten nooit eten tafelresten. Het is ook nuttig om te investeren in een hoogwaardig kattenvoer plaats van een korting merk.

Share This Post