Index / Relaties & Family / Beleefd manieren om iemand corrigeren

Share This Post

Relaties & Family

Beleefd manieren om iemand corrigeren

Af en toe behoefte aan een andere persoon te corrigeren zorgt voor een dilemma. En hij doet dat in het openbaar kan je neerbuigend of pedant verschijnen. Maar een deken verbod op het corrigeren van een ander kan voorkomen dat persoonlijke en zakelijk

AdvertisementAf en toe behoefte aan een andere persoon te corrigeren zorgt voor een dilemma. En hij doet dat in het openbaar kan je neerbuigend of pedant verschijnen. Maar een deken verbod op het corrigeren van een ander kan voorkomen dat persoonlijke en zakelijke relaties uit vooruit of maak een pijnlijke situatie voor een vriend of collega als je niet spreken. Maar als je een beetje gezond verstand toe te passen en te blijven beleefd, zijn er situaties waarin een respectvolle correctie een ernstige fout of sociale faux pas kan voorkomen.

Spelling en grammatica Correcties

Het corrigeren van de grammatica van iemand anders is sociaal onaangepast in de meeste gevallen, tenzij de persoon die de correctie is een opvoeder, mentor of ouder. Zelfs in deze gevallen publiekelijk corrigeren iemands grammatica is een vorm van grammatica shaming en moeten worden vermeden. In termen van correspondentie, zachte correcties aanvaardbaar zijn wanneer het proberen om iemand hoe correct te spellen of uitspreken van uw naam te tonen, vooral als ze blijven om het spelfouten of zeggen dat het verkeerd. U kunt dit doen met een beleefde correctie of door het ondertekenen van uw naam op een brief of e-mail, en vervolgens het toevoegen van een haakje met vermelding van de gewenste spelling. Bijvoorbeeld, iemand met de naam Kristina zou kunnen schrijven, "Kristina - met een K."

feitelijke Correcties

Bij bepaalde gelegenheden, kan één persoon nodig om feitelijke onjuistheden andere persoon bijvoorbeeld te corrigeren, wanneer ze het delen van valse informatie die kan leiden tot schade. Begin met het nemen van de andere persoon bezijden en uit te leggen dat je niet wilt dat hij beschaamd of pijn door te verklaren dingen verkeerd; vertel hem dat je over informatie dat de versie die hij deelt daagt hebt draaien. Vermijd lezingen en dogmatisch spreken, omdat hij minder kans om te luisteren als hij zich bedreigd voelt. Laat hem weten de feiten dat hij misschien niet weet. In plaats van alleen maar te wijzen op zijn fout, presenteren een meeslepend verhaal dat zinvol is.

Corrigeren Rude of ongewenst gedrag

De meeste mensen hebben behandeld kennissen of collega's die zijn onbeleefd of ongepaste en vertonen weinig aandacht voor anderen. Het kan verleidelijk zijn om ze te negeren en confrontatie te vermijden, maar soms is het belangrijk om te spreken tot ongepaste of intimiderend gedrag te stoppen. Spreek rustig en gelijkmatig bij de aanpak van intimiderend gedrag; blijven professioneel en blijf onberispelijk in uw omgang met deze persoon. Reageren met vriendelijkheid en respect, zelfs in het gezicht van vijandigheid, is het waarschijnlijk om u te winnen van de steun van anderen. Deze bondgenoten kunt u vervolgens helpen bij het aanpakken van de andere persoon, indien nodig, of bij het nemen van uw bezorgdheid naar een supervisor.

Corrigeren Goedbedoelende People

Soms vinden mensen zelf met een oprechte, goedbedoelde persoon die een eerlijke vergissing is gemaakt vermanen - bijvoorbeeld door het verzenden van een document in een onleesbare lettertype of het krijgen van spaghetti vlekken op een belangrijk bestand. Voordat de confrontatie met de andere persoon, onderzoekt uw eigen motivaties om ervoor te zorgen dat je niet zomaar hen om hen te vernederen of superioriteit te demonstreren corrigeren. Door snel de behandeling van uw bedoelingen, staat het u om het gesprek te benaderen vanuit een meer objectief standpunt. Zelfs als je het gevoel gecentreerd over uw bedoelingen, voorafgaan de correctie met een verklaring van goede wil, zoals "Ik kan het mis hebben, maar ..." Dit defuses defensieve houding van de andere persoon, het verminderen van de mogelijkheid van een confrontatie. Begin en eindig het gesprek met oprechte woorden van bemoediging om hen te laten weten dat je waarderen en respecteren hen.

Corrigeren Probleem Mensen

Probleem mensen kunnen correctie nodig hebben, maar soms is het gewoon beter om weg te lopen. Passief-agressieve mensen, bijvoorbeeld, zijn ongemakkelijk om rond en meestal onredelijk communicators zijn. Als het mogelijk is, gewoon voorkomen dat ze, tenzij je om te gaan met hen op een consistente basis. Dit soort mensen hebben meestal versluierd vijandigheid, of conclusie slachtofferschap als je ze te confronteren. Als je ze moet corrigeren, doe dat open en eerlijk, zoals "Ik denk niet comfortabel met uw commentaar te voelen. Ik vind ze offensief." Als je hun schadelijk gedrag tolereren, zal het alleen maar voort te zetten.

Share This Post