Index / Wensen en Feesten / Belangrijke Vakantie in Puerto Rico

Share This Post

Wensen en Feesten

Belangrijke Vakantie in Puerto Rico

Hoewel Puerto Rico is een gemenebest van de Verenigde Staten, het eiland heeft nog steeds een grote mate van zelfstandigheid. Een deel van die onafhankelijkheid komt in de vorm van de feestdagen die alleen worden waargenomen op het eiland. Terwijl Pu

AdvertisementHoewel Puerto Rico is een gemenebest van de Verenigde Staten, het eiland heeft nog steeds een grote mate van zelfstandigheid. Een deel van die onafhankelijkheid komt in de vorm van de feestdagen die alleen worden waargenomen op het eiland. Terwijl Puerto Rico nog steeds aan de traditionele vakantie van de Verenigde Staten, Boricuas (de inwoners van Puerto Rico) ook een aantal traditionele Puerto Ricaanse vakantie in acht tot op de dag.

Dia de Reyes

Dia de Reyes, meestal aangeduid als "Dag van Drie Koningen" of "Epiphany," is misschien wel een van de belangrijkste feestdagen gevierd in Puerto Rico. Dia de Reyes wordt gevierd net na Kerstmis en wordt beschouwd als een voortzetting van de eindejaarsfeesten zijn. De vakantie op 6 januari merken ter gelegenheid van het bezoek van de Drie Wijzen, die elk het geven van een geschenk aan de pasgeboren Jezus. Boricuas vieren deze Dia de Reyes op dezelfde manier.

In de nacht van 5 (de zogenaamde "La Vispera de Reyes" op het eiland) januari, kinderen traditioneel invullen van een kleine doos met gras en laat het onder hun bed voor het slapen gaan. Het gras is bedoeld om de kamelen bereden door de Drie Koningen aan te trekken; de kameel wordt gedacht dat het gras nog in de doos te eten, laat dan een cadeau voor de slapende kind op zijn plaats. Toen de kinderen wakker op de ochtend van 6 januari, worden ze begroet met cadeautjes en grote feestelijke feesten later op de dag.

Las Fiestas de San Juan

Las Fiestas de San Juan wordt gevierd door Boricuas elk jaar op 24 juni Dit is de feestdag die wordt gevierd ter ere van de geboorte van Puerto Rico patroonheilige, San Juan Bautista. Volgens de Latijns-Amerikaanse cultuur Online, Las Fiestas de San Juan is vol bruisende feesten, met inbegrip van parades, dansen, feesten en andere religieuze processies. Veel Boricuas ook een nogal interessante aangepaste observeren, als onderdeel van de festiviteiten: Aan het einde van de partij, zullen de deelnemers vaak lopen en achterwaarts vallen in de oceaan.

Dag van de Grondwet

Dag van de Grondwet, gevierd het hele eiland op 25 Juli, is een van de weinige niet-religieuze feestdagen uitsluitend waargenomen in Puerto Rico. Dag van de Grondwet viert de dag in 1952 toen Puerto Rico zijn eerste grondwet ondertekend in de wet. De Puerto Rico Grondwet, een reeks van negen artikelen zeer vergelijkbaar met de Amerikaanse grondwet, is een grote bron van trots voor Boricuas overal. Volgens de website van Holidays Around the World, is de ondertekening van de Grondwet gezien als de bron van Puerto Rico's hoge mate van autonomie. Het eiland viert nog steeds de vakantie naar deze dag, meestal in de vorm van parades, feesten en andere festiviteiten.

Share This Post