Index / Cars / Bekaf Vs. Drijvende Piston Pins

Share This Post

Cars

Bekaf Vs. Drijvende Piston Pins

Je hoeft niet te worden Ed Pink om te zien hoe wristpins het zwaarst benadrukte deel in een high-performance motor zou kunnen zijn. Wristpins moet niet alleen met duizenden ponden constante versnelling en vertraging, moeten ze ook omgaan met de plage

AdvertisementJe hoeft niet te worden Ed Pink om te zien hoe wristpins het zwaarst benadrukte deel in een high-performance motor zou kunnen zijn. Wristpins moet niet alleen met duizenden ponden constante versnelling en vertraging, moeten ze ook omgaan met de plagen van wrijving veroorzaakte hitte en slijtage gaan. Naar aanleiding van de logica die race spul is beter dan op straat spullen, vele hot-rodders en fabrikanten wenden tot full-drijvende pinnen om deze stalen buizen een kans om te vechten.

Semi-Drijvende, Pressed Piston

De wristpin - of zuigerpen, Her Majesty zegt - sluit het smalle uiteinde van de verbindingsstang aan de onderzijde van de zuiger op drie manieren: halfzwevende met een geperste zuiger halfzwevende en geperst rod, en volledig zwevende. De eerste benadering halfzwevende met een geperste zuiger, om het gat in de staaf smalle uiteinde iets groter dan de pen boring in de zuiger te maken. Na het verwarmen van de zuiger om het licht uit te breiden, machinisten duw de pen door met een hydraulische pers. De pin draait op een bus of lager in het staaf smalle uiteinde en blijft vast in de zuiger. Deze benadering is eenvoudig en goedkoop uit te voeren, maar schiet tekort omdat het plaatst de wrijvingskracht op de kleine stanglager. Dit is niet noodzakelijk een slechte zaak in termen van vermogen, omdat het contactoppervlak vermindert. Maar een geperste-zuigerpen zal snel zelfvernietiging van het te warm, loopt droog smeermiddel of als de bus niet.

Semi-Drijvende, Pressed Rod

De semi-drijvende geperste staaf, zoals je zou denken, is precies het tegenovergestelde van de ingedrukte zuiger regeling. In plaats van het gebruik van kleine piston boringen en een bekaf staaf, de geperste-rod wristpin maakt gebruik van een kleine staaf gat en grotere bushed pistonpen boringen. In dit geval, de stang wordt verwarmd en de zuiger zwenkt in de zuiger boringen. Deze methode vermindert de slijtage en warmteontwikkeling op de pin en verlengt bus leven, omdat de lading is verdeeld over tweemaal het gebied. Het draaien van de pin in de zuiger meas ook dat je een smallere rod end, wat gewicht bespaart en verhoogt rpm potentieel kan gebruiken. Deze regeling heeft een paar nadelen, dat wel. Ten eerste, de zuiger krijgt veel heter dan de staaf, die speling en smering problemen kan veroorzaken als de motor ofwel erg koud zeer warm. Kosten van de installatie hoger dan bij de geperste zuiger configuratie omdat de zuigers moeten worden ontworpen voor de doorvoer hulzen, die zelf geld kosten.

Full-Floating Pins

Een volledig zwevende pin gebruikt even grote bussen in zowel de zuiger en de stang smalle uiteinde, waardoor de pen te draaien ten opzichte van beide. Omdat mechanische kracht neemt de weg van de minste weerstand, het vermogen van de pin op "gekozen" of te draaien in de pen of de stang zal helpen om wrijving te verminderen, slijtage en paardenkracht verlies. De afwisselende heen en weer gaande beweging van de pen ook de neiging toe te nemen lubing rond de pen, die verder vermindert de slijtage van de bussen. Full-floaters zijn de pin van de keuze voor motoren die grote boring-to-takt ratio's en korte staven dat een extreme zijdelingse belasting op de zuiger veroorzaken. De drijvende pin helpt om dat zijdelingse belasting efficiënter en sneller doorgeven aan draaiende beweging, dat is goed nieuws voor de cilinder boringen en zuigerveren.

Drijvende Pin Overwegingen

Terwijl full-floaters zijn de pin van de keuze voor de meeste race-toepassingen, komen ze met een paar nadelen. Drijvende pinnen vereist clips of sloten aan beide zijden van de wristpin in het midden van de zuiger te houden. Waar sloten betreft, heb je de keuze uit een draad vazallen of platstaal houders kreeg. Wire houders zijn lichter en goedkoper, maar stalen houders zijn sterker en doen een betere baan van het centreren van de pin. U kunt verwachten om een ​​beetje van de zuiger slap tegenkomen - lawaai van de zuiger raken van de boringen - bij het gebruik van floaters, omdat de afstanden tussen al die bussen zal de zuiger wiebelen rond een aantal na de warming-up. Zuiger klap is normaal dat gesmede zuigers als ze koud, maar full-floaters kan veroorzaken wanneer warm lopen nadat de bussen een beetje van slijtage op hen. Maar het goede nieuws is dat de drijvende regeling zich leent voor snelle en eenvoudige service, wat handig is als je ooit moet de helft van je motor in Pit Lane weer op te bouwen.

Share This Post