Index / Bedrijf / Basisstappen bij de vaststelling van interne controle in Accounting

Share This Post

Bedrijf

Basisstappen bij de vaststelling van interne controle in Accounting

De interne controles zijn de richtlijnen en processen die bedrijven gebruiken om gevoelige financiële informatie te beschermen. Terwijl bedrijven interne controles hebben gebruikt voor decennia, de Sarbanes-Oxley Act van 2002 (SOX) sterk toegenomen d

AdvertisementDe interne controles zijn de richtlijnen en processen die bedrijven gebruiken om gevoelige financiële informatie te beschermen. Terwijl bedrijven interne controles hebben gebruikt voor decennia, de Sarbanes-Oxley Act van 2002 (SOX) sterk toegenomen de hoeveelheid van de interne controles voor beursgenoteerde bedrijven. Terwijl de interne controles zijn specifiek voor een bedrijf en hun bedrijfsvoering, een paar eenvoudige controles komen veel voor bij bedrijven.

Functiescheiding

Een belangrijke stap in het creëren van de interne controle is de scheiding van taken in de boekhoudkundige kantoor. Scheiding van taken zorgt ervoor dat een individu is niet verantwoordelijk voor alle stappen in een proces, zoals het tellen van geld, het voorbereiden van deposito's en het plaatsen van contant geld vermeldingen in het grootboek. Het scheiden van deze verantwoordelijkheden bezuinigingen op mogelijke fraude of verduistering door de werknemers.

Het schrijven van gedetailleerde functiebeschrijvingen voor werknemers posities in de boekhoudkundige kantoor is een goede start voor scheiding van taken. Het creëren van posities met specifieke baanplichten helpt medewerkers begrijpen wat ze wel en niet kunnen doen in het kantoor.

Het beperken van Information Access

Nog een controle in de boekhouding kantoor is het beperken van de toegang medewerkers hebben tot financiële informatie. De meeste bedrijven maken gebruik van geautomatiseerde accounting software in hun activiteiten, waardoor managers om te bepalen welke medewerkers toegang hebben tot de boekhoudkundige modules. De meeste kantoren beperken werknemers per afdeling, zoals crediteuren, debiteuren en algemene boekhouding. Beperkingen zijn ook afhankelijk van de software-systeem en het aantal accountants werkzaam in het bedrijf.

Review proces

SOX wetgeving creëerde nieuwe mandaten die de boekhouding managers en controllers nodig om relevante informatie die is opgesteld en geregistreerd door het personeel accountants beoordelen. Herziening van boekhoudkundige informatie zorgt ervoor dat de interne regels worden nageleefd en financiële informatie wordt geregistreerd volgens Generally Accepted Accounting Principles (GAAP). Managers zullen de financiële informatie te beoordelen, en de datum voor te bereiden en te controleren de berekeningen correct zijn. Het herzieningsproces wordt normaal gesproken direct voorafgaand aan de jaarrekening voorbereiding.

Monitor Operations

Monitoring van de boekhouding work flow helpt managers ontdekken riskante boekhoudkundige verrichtingen en ernstige tekortkomingen in de boekhouding. Risicovolle activiteiten kan leiden tot storingen in scheiding processen veroorzaken of toestaan ​​dat medewerkers de mogelijkheid om geld te verduisteren van het bedrijf. Materiële tekortkomingen aan te geven dollar bedragen die grote delen van de financiële informatie van een bedrijf te vertegenwoordigen. Het verstrekken van adequaat toezicht op belangrijke en hoogwaardige bedrijfsvoering zorgt ervoor dat er minder controle schendingen zal plaatsvinden en bedrijfsinformatie veilig is.

Share This Post