Index / Hobby's, Games & Toys / Basic Shuffleboard Regels

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Basic Shuffleboard Regels

Een sjoelbak is een groot, glad gepolijst rechthoek, doorgaans van hout, die is gemarkeerd aan beide uiteinden met scoren lijnen. Het spel wordt gespeeld door te schuiven gekleurde, ronde gewichten langs de raad van bestuur op zijn beurt met een tege

AdvertisementEen sjoelbak is een groot, glad gepolijst rechthoek, doorgaans van hout, die is gemarkeerd aan beide uiteinden met scoren lijnen. Het spel wordt gespeeld door te schuiven gekleurde, ronde gewichten langs de raad van bestuur op zijn beurt met een tegenstander. Er zijn acht gewichten, vier blauwe en vier rode. Het doel van het spel is om te duwen, te blokkeren of te verplaatsen gewicht van je tegenstander om je gewicht te plaatsen in een hogere scorende positie op de sjoelbak.

singles

Een singles sjoelbak spel wordt gespeeld met twee personen. Beide spelers hebben vier gewichten per stuk en na de beslissing die als eerste gaat, elk neemt bochten om hun gewicht schuiven langs het bord. Beide spelers schuiven van dezelfde einde van de raad van bestuur, met als doel hun gewicht in de richting van het scoren lijnen. Elke speler probeert om ofwel knock-gewichten van de tegenstander van het bord, of schuif hun eigen gewicht verderop. Nadat beide spelers alle vier van hun gewicht hebben gespeeld, is een ronde gespeeld. De spelers naar het andere uiteinde van de shuffleboard spelen ronde op soortgelijke wijze.

dubbelspel

Dubbelspel wordt gespeeld met vier spelers. Basisregels voor het spelen dubbelspel in sjoelen zijn vergelijkbaar met singles. Ditmaal echter twee tegenstanders staan ​​aan een uiteinde van de shuffleboard met de overige teamleden staan ​​en afgespeeld vanaf het tegenoverliggende einde. De eerste twee spelers vullen hun rondje op dezelfde manier als een singles spel, door te schuiven alle vier van hun gewicht, op zijn beurt, een daling van de raad van bestuur. Na het scoren, de teamleden aan de andere kant van het bord halen de gewichten en schuif ze terug naar beneden het bord om de tweede ronde te voltooien. Er is geen verandering van doeleinden na rondes als een speler van elk team staat aan weerszijden van het shuffleboard.

scoren

Een fundamentele sjoelbak is het maken lijnen die dwars over elk uiteinde, waarbij elke lijn met een score waarde van 1, 2 of 3. Volgens de regels, alleen de gewichten die verste reisden langs de raad van bestuur worden geteld, dus slechts één speler, of het team in het dubbelspel, scores voor elke ronde. Als voorbeeld, als een rode gewicht verst heeft afgelegd langs de plaat aan het einde van de ronde, worden alle rode scores worden opgeteld. De blauwe score voor de ronde is nul. Het aantal rondes in een wedstrijd zal worden bepaald voordat het spel begint en de hoogste score aan het eind van de wedstrijd is de winnaar. Rondes zijn meestal genummerd, zodat de eerste speler om te scoren, hetzij 15 of 21 is de winnaar.

Share This Post