Index / Huis / Basic elektrische bedrading projecten voor beginners

Share This Post

Huis

Basic elektrische bedrading projecten voor beginners

Elektriciteit vereist een volledige circuit, de huidige terugkeren naar zijn plaats van herkomst of naar de grond. Daarom huisinstallatie drie koperdraden waarvan twee geïsoleerde, meestal in een enkele kunststof bescherming. Een draad met zwarte iso

AdvertisementElektriciteit vereist een volledige circuit, de huidige terugkeren naar zijn plaats van herkomst of naar de grond. Daarom huisinstallatie drie koperdraden waarvan twee geïsoleerde, meestal in een enkele kunststof bescherming. Een draad met zwarte isolatie draagt ​​huidige --- is "hot." Een draad met witte isolatie is "neutraal" en geeft stroom naar de herkomst ervan. Een blanke draad is de grond, die de huidige afbuigt naar de grond als het circuit wordt onderbroken.

Ohm, Amps, Volts, Watts Measure Elektriciteit

Elektriciteit is de stroom van elektronen door enkele geleider. Verschillende materialen hebben verschillende geleidbaarheid; koper best. De weerstand tegen de stroom van elektronen wordt gemeten in ohm. De hoeveelheid elektriciteit die in een circuit wordt gemeten in ampère of versterkers. De kracht die nodig is om elektriciteit te bewegen wordt volt genoemd. Hoeveel elektriciteit wordt gebruikt op het eindpunt wordt watt genoemd. Een watt is de kracht van 1 amp per 1 volt geduwd door een weerstand van 1 ohm. Werk nooit aan de elektrische circuits, tenzij ze zijn helemaal dood, terwijl er geen stroom.

Geleiders en isolatoren

Elektrische circuits gebruiken geleiders, halfgeleiders, variabele weerstanden en isolatoren. Dirigenten toestaan ​​huidige vrij stromen. Semi-conductors mogelijk stroom onder bepaalde voorwaarden te stromen, maar blokkeren het op anderen. Weerstanden belemmeren de doorstroming van de stroom in een aantal gedefinieerde omstandigheden. Isolatoren blokkeren de doorstroming van alle stroom. De meeste home bedrading impliceert geleiders en isolatoren; halfgeleiders en weerstanden worden gebruikt in elektronische apparatuur en andere apparaten.

Automaten en zekeringen

Circuits gebruikt in de meeste huishoudens hebben een punt van herkomst, waar de macht van het energiebedrijf in dienst is getreden van het huis. Deze wordt gekenmerkt door een breker paneel of zekeringkast; zij dezelfde functie, om de stroomtoevoer te onderbreken als er een circuit probleem. Zekeringen, de oudere beschermer, gebruik dunne draden die branden in twee als de huidige is overdreven of gewijzigd. Stroomonderbrekers gewoon reis een schakelaar om actuele blokkeren als er een probleem. Er zal ook een grond, een koperen staaf diep in de grond gedreven in de buurt van het invoerveld en via de kabel te zijn.

110 Is Standard Voltage

De meeste huishoudelijke circuits worden genoemd 110-volt, hoewel de stroom van de macht in is meestal 115 of 120 volt. Het elektriciteitsnet leveren van dienstverlening varieert 110-130 volt, zodat de 110 is een minimum. Sommige circuits, voor grote apparaten, zijn 220 volt (hoewel service is eigenlijk 240 of 250); deze hebben vier draden, twee van hen warm met een neutrale of "gewone" return.

Bedrading een Plug

De meest elementaire huishoudelijke elektrische bedrading project wordt een stekker. Houder heeft twee stopcontacten, elk met twee verticale lamellen (degene links iets groter) en een afgeronde hieronder. De grotere blad is heet, de kleinere neutraal en de afgeronde één de grond. De hete draad hecht aan een koperen schroef op de houder, de neutrale tot een zilveren schroef en de kale grond naar een groene schroef. Er zijn twee sets van koper en zilver schroeven, maar slechts één set wordt gebruikt voor de plug; het tweede paar is een uitbreiding als de stekker in een reeks.

Bedrading Wedstrijden en Switches

Plafond en wand lampen zijn aangesloten net als pluggen. Armaturen zal koper, zilver en groen schroeven die zijn verbonden met de juiste draden. Een schakelaar zal anders draad. Het zal twee hete draden, één toevoeren van de stroom in de schakelaar de andere aansluiting op de klemmen of uitlaat gecontroleerde betrekken. Twee zwarte draden hechten aan messing schroeven, de neutrale draad aan een zilveren of donker schroef, een grond om de groene schroef. Alle armaturen en schakelaars moet worden geaard.

Share This Post