Index / Tuin / Asters zijn giftig voor honden?

Share This Post

Tuin

Asters zijn giftig voor honden?

Onderzoeken van planten die giftig voor honden kan zijn, is een moeilijke taak, vooral als je het onderzoeken van asters. Niet alleen zijn er 180 soorten in het Aster genus, maar ook andere bloemen hebben "aster" in hun gemeenschappelijke namen.

AdvertisementOnderzoeken van planten die giftig voor honden kan zijn, is een moeilijke taak, vooral als je het onderzoeken van asters. Niet alleen zijn er 180 soorten in het Aster genus, maar ook andere bloemen hebben "aster" in hun gemeenschappelijke namen. Als je van plan bent een tuin - of in paniek na uw huisdier verslonden een paar aster bloemblaadjes in het park - er zeker van zijn dat bijna elke bloem bekend als 'aster' wordt beschouwd als niet-giftig voor honden. Bovendien, de enige uitzondering op deze regel groeit in zeer weinig plaatsen in de VS

Woody Aster

De bosrijke aster (Xylorhiza orcuttii) is giftig voor honden. De wilde plant is zeldzaam, maar de moeite waard het houden van uw ogen open voor als u uw hond wandelen in de woestijn of kreupelhout gebieden in de westelijke regio's van de VS Kijk laagblijvende, shrubby clusters van platte kop, daisy-achtige bloemen met witte bloemblaadjes en gele centra. Alle onderdelen van houtige aster zijn potentieel giftig voor uw hond, zoals stengels, bladeren, bloemen en wortels. Als uw hond slikt een deel van de plant, behandeling zoeken. Deze plant is vooral waargenomen in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 10 tot 12, maar is ook waargenomen in geïsoleerde plaatsen zo laag als USDA zone 5.

Aster Genus

Planten in de Aster geslacht zijn niet in giftige planten mappen als giftig voor honden vermeld. Het geslacht omvat 180 soorten, zowel wilde als algemeen gecultiveerd. De meeste hebben "aster" in hun gemeenschappelijke namen, evenals in hun botanische naam. Verwarrend, maar sommige aster soorten hebben twee botanische namen, zoals de blauwe hout aster (Aster cordifolius of Symphyotrichum cordifolium), die groeit in USDA zones 4-8.

China Aster

De China aster (Callistephus chinensis) geen gevaar voor de honden die het inslikken opleveren. Deze plant is ook bekend als de jaarlijkse aster. U zult waarschijnlijk tegenkomen China aster in gecultiveerde tuinen in plaats van in het wild. Als je ze te planten in uw eigen tuin, zult u uw keuze van de dwerg cultivars of degenen die opgroeien tot 3 voet lang te hebben. Deze eenjarige planten komen in een verscheidenheid van kleuren en vormen, van de klassieke single-headed daisy formulier om tweekoppige, ietwat vage silhouetten.

gouden Aster

Golden asters zijn niet giftig voor honden. Deze bloemen zijn neven aster soorten, met beide behorend tot de familie Asteraceae. De planten die bekend staat als de gouden asters vallen in ofwel de Chrysopsis of Heterotheca genus. Deze grote groep van planten kunnen jaarlijkse of vaste plant, wilde of gekweekte, en strekt zich uit over een breed scala aan klimaten. De prairie gouden aster (Heterotheca camporum), bijvoorbeeld, wordt gekweekt in USDA zones 4-8, en wordt ook gevonden in het wild. Als een groep planten die bekend staat als de gouden asters hebben meestal gele bloemblaadjes en gele schijven, evenals de klassieke daisy vorm.

Giant Aster

Ook bekend als Pasen madeliefje, de reus aster (Townsendia sericea of ​​Townsendia exscapa) is een hond-vriendelijke plant. De "reus" in de naam verwijst niet naar de hoogte, maar om de grootte van de bloem hoofd. Een lage groeiende plant met een stemless look, het sporten 2-inch brede bloeit in lichtroze tot wit, met heldere gele centra. De kans is groot dat het zal gedijen in uw zonnige wilde bloemen tuin, want het tolereert USDA zones 3-12.

Share This Post