Index / Hobby's, Games & Toys / Armadillo Eetgewoonten

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Armadillo Eetgewoonten

In Noord-Amerika, gordeldier eetgewoonten van oudsher alleen de zorg van de bewoners van de zuidelijke Verenigde Staten, die weten het negenbandgordeldier evenals een graven tuin plaag geweest. Maar het geografische bereik van het gordeldier is uit t

AdvertisementIn Noord-Amerika, gordeldier eetgewoonten van oudsher alleen de zorg van de bewoners van de zuidelijke Verenigde Staten, die weten het negenbandgordeldier evenals een graven tuin plaag geweest. Maar het geografische bereik van het gordeldier is uit te breiden, met waarnemingen zo ver noordelijk als Illinois en als ver westen als Colorado. Met deze, het voeden gedrag de stoere-dop zoogdier zijn zeker om bredere aandacht te krijgen.

Functie

Gordeldieren zijn opportunistische verzamelaars die zich voeden op een dagelijkse basis. Een studie waarin de maaginhoud van Texas gordeldieren werden onderzocht, bleek een standaard dieet van kevers, rupsen en andere insecten, larven, duizendpoten, miljoenpoten, pissebedden, plantaardig materiaal zoals fruit, noten en zaden en af ​​en toe een kleine amfibie of reptiel. Een andere studie bleek dat Louisiana gordeldieren had soortgelijke eetgewoonten, maar de verhoudingen van voedingsmiddelen verschilden, wat suggereert dat gordeldieren eten wat er beschikbaar is. Aangezien het grootste deel van het dieet een armadillo is insect, worden ze geclassificeerd als insecteneters.

Kenmerken

Sterke benen en lange scherpe klauwen zijn de primaire instrumenten van de gordeldier voor foerageren. Het gordeldier graaft in de grond voor insecten, larven en andere zachte body wezens. het gezichtsvermogen van de armadillo's is slecht, dus het voelt voedsel door het horen en ruiken. Een lange kleverige tong gelijk aan die van een van zijn naaste verwanten, de mieren eter, pikt voedsel gemakkelijk. Een gordeldieren tanden bestaan ​​uit slechts een paar kiezen voor lichte kauwen.

Aardrijkskunde

Vanwege de armadillo's weinig lichaamsvet, moet regelmatig beschikbare voedsel en een warm klimaat. Onderzoekers die hebben gestudeerd biogeografische reeks negenbandgordeldier speculeren dat de armadillo's aanpasbare opportunistische voeden gedrag te maken alle gematigde subtropische geografische regio's met ten minste 15 inch jaarlijkse neerslag in een potentieel leefgebied voor de negenbandgordeldier.

overwegingen

Verweesde of gewonde gordeldieren kunnen voordoen in gebieden waar de dieren zijn vaak voor, vooral in de buurt van snelwegen. Maar voor de amateur, een poging om een ​​wild dier te redden kan gevaarlijk zijn, en in sommige plaatsen, illegaal. Het veilig alternatief is om een ​​lokale wild leven redden agentschap waarschuwen. Wildlife deskundigen kan de baby te voeden gordeldieren kitten formule. Jonge en volwassen gordeldieren kan worden gevoerd nat kattenvoer. Suppletie met larven, insecten, vruchten en zaden zorgt voor extra voedingswaarde.

Theorieën / Speculatie

Het gordeldier is de enige bekende roofdier van brand mieren in Noord-Amerika. Dezelfde efficiënte graven gewoonten die het gordeldier destructief voor tuinen en gewassen maken het ook effectief bij gravende in het vuur mier nest te maken. Vanwege dit, sommige wetenschappers hopen dat gordeldieren en phorid vliegen, die ook voeden met vuur mieren, kan samen worden gebruikt om de verspreiding van brand mieren in het zuiden van de Verenigde Staten te controleren.

Share This Post