Index / Bedrijf / Arkansas Governor's Salaris

Share This Post

Bedrijf

Arkansas Governor's Salaris

Arkansas inkomensniveaus parcours achter de mediaan en het inkomen per hoofd niveaus in de meeste Amerikaanse staten. Het salaris van de gouverneur volgt die trend. De Raad van State regeringen geeft het salaris van de gouverneur van Arkansas bij $ 8

Advertisement

Arkansas inkomensniveaus parcours achter de mediaan en het inkomen per hoofd niveaus in de meeste Amerikaanse staten. Het salaris van de gouverneur volgt die trend. De Raad van State regeringen geeft het salaris van de gouverneur van Arkansas bij $ 87.352 in 2010. Het was de tweede laagste salaris voor de Amerikaanse presidenten, volgens de organisatie de jaarlijkse 'Boek van de Verenigde Staten. " Elke verhoging van het salaris van de gouverneur nodig wetgevend optreden.

ranking

Arkansas en Maine betalen hun gouverneurs van de laagste lonen, gebaseerd op cijfers samengesteld door de Raad van State regeringen jaarlijks. Maine betaalde de gouverneur van $ 70.000 in 2010. Vijf andere landen betaalden hun gouverneurs minder dan $ 100.000: Arizona, Indiana, West Virginia, Oregon en Colorado. Geen enkele staat betaalde de gouverneur van meer dan $ 200.000. Michigan bood de hoogste salaris op $ 177.000, gevolgd door Californië op $ 173.876.

perks

Terwijl het salaris is laag in Arkansas, heeft de gouverneur ontvangt andere voordelen, waaronder een officiële residentie, een auto, een vliegtuig en de vergoeding voor de reiskosten. Huisvesting en andere voordelen voor sommige gouverneurs, maar niet die van anderen, maakt het moeilijk om hun beloning strikt op basis van hun salaris cijfers te vergelijken.

Governor's Mansion

De Arkansas Governor's Mansion is een baksteen Georgische koloniale herenhuis in Little Rock, gelegen op 8,5 hectaren dat uitgestrekte tuinen bevatten. De wetgever staat in eerste instantie in 1947 verkozen tot $ 100.000 te besteden om het te bouwen. Het voegde een andere $ 97.000 in 1949. Gov. Sidney McMath intrek in het huis in 1950. Voormalig president Bill Clinton woonde in het herenhuis met zijn vrouw en dochter, terwijl hij diende als gouverneur. Voormalig gouverneur Mike Huckabee zijn intrek in een triple-breed stacaravan op het terrein in 2000 tijdens verbouwingen aan het huis.

loonsverhoging

De Arkansas wetgever moeten werken op salarisverhogingen voor de gouverneur, vijf andere constitutionele ambtenaren, wetgevers, rechters en openbare aanklagers. Het maakt meestal de beslissing in de buurt van het begin van het kalenderjaar, wanneer de wetgever zet samen een begroting voor het fiscale jaar dat begint in juli. Arkansas verhoogde het salaris van de gouverneur in 2009, samen met de salarissen van anderen in de groep. Gouverneur Mike Beebe aangekondigd op het moment dat hij zou de loonsverhoging niet aanvaarden. De wetgever heeft niet voorzien van een loonsverhoging voor de gouverneur of andere gekozen functionarissen in de begroting is goedgekeurd in het begin van 2011.

Share This Post