Index / Tuin / Arborvitae & Levensverwachting

Share This Post

Tuin

Arborvitae & Levensverwachting

Er zijn slechts vijf soorten Arborvitae (Thuja). Twee soorten arborvitaes zijn afkomstig uit de VS, en gedijen in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 2 tot en met 7. Drie soorten zijn afkomstig uit Azië en zijn het meest

AdvertisementEr zijn slechts vijf soorten Arborvitae (Thuja). Twee soorten arborvitaes zijn afkomstig uit de VS, en gedijen in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 2 tot en met 7. Drie soorten zijn afkomstig uit Azië en zijn het meest geschikt voor USDA zones 6 tot en met 11. Beide groepen zijn groenblijvende bomen met dunne, zachte naalden . Deze weinig onderhoud planten zijn niet alleen voor hun lange leven gewaardeerd, maar hun aantrekkelijke piramidale of afgeronde vorm.

Levensverwachting

Met de juiste zorg, zal een levensboom waarschijnlijk overleven jou. Deze majestueuze bomen zijn al lang symbolen van kracht en kan leven eeuwen, volgens de Morton Arboretum. De meeste leven tussen de 50 en 150 jaar.

Zorg

Arborvitaes redelijk weinig onderhoud planten, maar een beetje extra zorg kan zorgen voor een lang en gezond leven. Arborvitaes moeten worden geplant in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw, worden ze spichtige en open. Deze bomen tolereren zowel zure en alkalische grond, maar ze moeten goed drainage, consequent vochtige bodem. Zij moeten worden bevrucht in het voorjaar met 3 pond gazonmest per 100 vierkante voet van de bodem. De meststof niet herbiciden bevatten. Een nadeel van langlevende arborvitaes is hun neiging bruin worden in de herfst en winter. Het planten van hen in een beschermd gebied kan helpen, maar dit bruinen is normaal. Arborvitaes zelden nodig snoeien, maar je kunt ze snoeien in het voorjaar hun omvang te controleren of om ze vorm te geven. Laat wat gebladerte op elke tak om nieuwe groei te bevorderen.

Groei percentage

Ondanks hun lange leven, arborvitae zelden groter worden dan 65 voet lang, afhankelijk van de soort. Arborvitae hebben een gematigde groei. Onder vochtige omstandigheden, groeien ze elk jaar ongeveer 12 tot 24 inch. Deze gematigde groei betekent minder snoeien voor u. Sommige arborvitae, zoals "Hertz Midget" en "Rheingold" hebben een afgeronde compacte vorm, waardoor ze een ideale keuze voor kleine huis landschappen.

Ziekten en plagen

Naast de droogte en slecht drainerende bodem, plagen en ziekten kan een tol op arborvitaes, mogelijk het verminderen van hun levensduur. Bagworms zijn een veelvoorkomend probleem in veel delen van het land. Deze plagen maken zijde zakken onder de bladeren van de boom. Om ze te controleren, snijd de zakken van de takken vanaf medio zomer door de winter. Laat de zakken in heet water en zeep om ze te vernietigen. Mineervlieg, de larven van de volwassen motten, tunnel door de takken en voeden zich met de bladeren. Terugsnoeien elke aangetaste takken om ze te bestrijden. Bastkevers kan een probleem in het Westen. Zodra deze plagen teisteren bomen, ze zijn moeilijk te controleren. Plant een verscheidenheid aan bomen en struiken op uw woning en houdt levensboom gezonde sinds bastkevers neiging om benadrukt bomen besmetten. Arborvitaes worden soms besmet met kankers of wortelrot, die meestal fataal zijn. Om problemen ziekte zoveel mogelijk te beperken, selecteert rassen aangepast aan uw omgeving en plant ze in goed doorlatende grond. Snoei uit elke aangetaste delen onmiddellijk.

Share This Post