Index / Gezondheid / Anti-Inflammatory Lijst van het Voedsel

Share This Post

Gezondheid

Anti-Inflammatory Lijst van het Voedsel

Bepaalde voedingsmiddelen en voedingspatroon kunnen beïnvloeden ontsteking, volgens een artikel gepubliceerd in "Nutrition in Clinical Practice" in december 2010 kiezen deze anti-inflammatoire voedingsmiddelen vaker kan helpen uw risico op een a

AdvertisementBepaalde voedingsmiddelen en voedingspatroon kunnen beïnvloeden ontsteking, volgens een artikel gepubliceerd in "Nutrition in Clinical Practice" in december 2010 kiezen deze anti-inflammatoire voedingsmiddelen vaker kan helpen uw risico op een aantal gezondheidsproblemen, waaronder de ziekte van Alzheimer, hart en vaatziekten, diabetes, psoriasis, reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn, merkt geregistreerde diëtist Marisa Moore in een artikel over de Academie voor Voeding en Diëtetiek website. De exacte hoeveelheid die nodig is voor gunstige effecten echter nog onbepaald.

Fruit en groenten

Groenten en fruit leveren een hoog gehalte aan antioxidanten, die limiet ontsteking te helpen. Deze omvatten gunstige plantaardige stoffen, zoals beta-caroteen en flavonoïden, en vitaminen A, C en E. Brighter-gekleurde vruchten en groenten vaak meer antioxidanten dan minder kleurrijke bevatten. Streef naar een mix van verschillende gekleurde groenten gedurende de week. Kersen, bessen, groene bladgroenten, druiven, appels, wortelen en zoete aardappelen zijn voedzaam opties. Eet minstens vier porties groenten en drie porties fruit per dag.

Volkoren

Trade voedingsmiddelen met geraffineerde granen voor degenen die met volle granen. Volle granen bieden antioxidanten en zijn ook hoger in vezel. Volkorenbrood, havermout, bruine rijst en volkoren pasta beetgaar kan een rol spelen in een anti-inflammatoire dieet. De Arthritis Foundation adviseert het eten van twee tot drie porties van pasta per week en drie tot vijf porties van hele korrels per dag voor het verminderen van ontstekingen.

gezonde vetten

Win meeste van vet uit enkelvoudig onverzadigde en omega-3 vetten, die beide kunnen bijdragen ontsteking verminderen, in plaats van verzadigde en omega-6 vetten. Noten, zaden, avocado's en olijfolie bevatten allemaal enkelvoudig onverzadigde vetten, en walnoten, lijnzaad en vette vis leveren omega-3 vetten. Naast het feit dat anti-inflammatoire, kunnen voedingsmiddelen rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten helpen bij het verbeteren van uw cholesterolgehalte.

Protein Foods

Marisa Moore adviseert te kiezen plantaardige eiwitbronnen, zoals noten, zaden en bonen, vaker dan dierlijke eiwitbronnen. Wanneer je eet dierlijke eiwitten, omega-3-rijke vis, zoals zalm en sardines, behoren tot de betere keuzes op een anti-inflammatoire dieet. Eet een portie of twee van bonen per dag, en proberen om vis in uw dieet minstens twee keer per week te passen. Andere eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals eieren, kaas, yoghurt, mager vlees en gevogelte, moet minder vaak per week gegeten, of ongeveer een of twee keer, omdat verzadigde vetten, die ontsteking kan verhogen bevatten.

andere Foods

Thee en een aantal kruiden en specerijen zijn ook antioxidant-rijke voedingsmiddelen die een anti-inflammatoire werking kan hebben. Vergeet niet uw thee niet te laden met room en suiker. Enkelvoudige koolhydraten, zoals suiker, kunnen pieken in uw bloedsuikerspiegel meer kans te maken, en dit kan een ontsteking te verhogen. Flavor uw voeding met rozemarijn, oregano, gember, curry, kaneel of dille in plaats van zout. Knoflook, chili pepers en kurkuma zijn ook goede mogelijkheden voor diegenen die chronische ontsteking te verminderen.

Share This Post