Index / Tuin / Ant controle met Borax & Jelly

Share This Post

Tuin

Ant controle met Borax & Jelly

Borax is een van de meest voorkomende vormen van boorzuur, en je vindt het verkocht in vele winkels voor het schoonmaken, de was doen en andere huishoudelijke taken. Hoewel borax en boorzuur zijn iets verschillend in hun specifieke chemische aard, wo

Advertisement

Borax is een van de meest voorkomende vormen van boorzuur, en je vindt het verkocht in vele winkels voor het schoonmaken, de was doen en andere huishoudelijke taken. Hoewel borax en boorzuur zijn iets verschillend in hun specifieke chemische aard, worden beide door elkaar gebruikt als algemeen insecticide en als een mier killer. Als u ant problemen in uw gazon, tuin of andere outdoor-instellingen, kan een zelfgemaakte jelly-and-borax aas helpen elimineren van het probleem.

Waarschuwing

Vermijd het inademen of inname van borax. Houd het buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Volg eventuele gelabeld richtlijnen of waarschuwingen op het borax product label. Als u per ongeluk inslikken borax, volg dan de eerste richtsnoeren op het etiket van het product. Voor aanvullend advies over het borax en borax toxiciteit, bel dan de National Poison Control Center op 1-800-222-1222.

Hoe Borax Kills Ants

Wanneer mieren eet borax, minerale vernietigt zowel het zenuwstelsel en de spijsvertering. De borax wordt gemengd met gelei van de borax een beroep op de insecten. Wegvangen mieren nemen de borax geregen jelly terug naar hun nest om de rest van de mieren voeden, uiteindelijk het uitroeien van de hele mierenhoop.

Tip

 • Bijna alle mieren, zoals suiker gebaseerde aas, het maken van borax geregen jelly een effectieve controle optie in de meeste gevallen. Gemeenschappelijke mier soorten die u kunt tegenkomen in een tuin die gevoelig zijn aangetrokken tot zoet aas zijn onder andere:
  • Argentijnse mieren (Linepithema humile)

   Big-headed mieren (Pheidole megacephala)

   Kleine zwarte mieren (Monomorium minimum)

   Pavement mieren (Tetramorium caespitum)

Borax Bait Recept

Zoeken naar een product dat alleen borax borax en boorzuur en geen andere additieven of ingrediënten bevat. Dan, combineer de borax met uw keuze van jelly of andere zoete aas die je kan hebben in uw keuken.

Wat je nodig hebt

Mengkom Mixing lepel of zwaai Maatlepel Borax of boorzuur poeder Jelly of andere zoete aas

Stap 1

Voeg 1 theelepel borax of boorzuur poeder om een mengkom.

Stap 2

Giet 2 kopjes vruchtjes. Als je niet jelly hebben, effectieve alternatieven zijn onder andere honing, pure ahornsiroop of een andere zoete, stroperige aas.

Stap 3

Meng grondig met een garde of lepel totdat alle borax en boorzuur poeder wordt opgelost in het aas.

Tip

De exacte borax-to-jelly verhouding verschilt afhankelijk van wie je te raadplegen. Bijvoorbeeld, sommige recepten suggereren met behulp van gelijke delen borax poeder en gelei. Deze 50 procent ratio is niet verkeerd en zal bestrijding en uitroeiing van mieren. Echter, hoe minder borax je gebruikt, hoe aantrekkelijker het aas is om opruiming mieren. Een borax concentratie van slechts 1 procent - dat 1 deel borax per 100 delen van gelei, zoals vermeld in het recept - zal mieren even efficiënt te doden, zo niet beter.

Borax Bait Stations

Om de mier probleem te richten, eenvoudig dep de gelei in lege doppen of smeren de gelei op ansichtkaarten of stukjes aluminiumfolie en leg het aas rond een mierenhoop of waar u merkt dat een actieve mierensleep. Echter, voor het beste resultaat, maak een zelfgemaakte mier aasstation.

Smeer een paar eetlepels van de gelei in een afsluitbare plastic container, zoals een lege, gewassen yoghurt container. Plaats de deksel op de houder steken drie of vier gaten in het deksel en plaats de container nabij de mieren. De mieren kruipen door het gat om het aas te komen, maar de container zal het aas tegen regen en andere weersomstandigheden te beschermen.

Vervang de aasstation wanneer de mieren hebben opgebruikt alle van de gelei. Het kan enkele weken duren en tot een maand voor borax om een ​​hele mierennest te elimineren.

Tip

Om de effectiviteit van de borax gelei aas verhogen:

 • Houd het aas vochtig. Als het aas droog is, te vervangen door verse gelei.

  Plaats het aas station niet in direct zonlicht. hitte van de zon maakt het aas uitdrogen sneller en kan ook leiden tot de gelei te verwennen.

  Elimineer andere bronnen van ant eten. Dit voorkomt afleiden van de mieren uit de buurt van de borax geregen jelly. Voorbeelden hiervan zijn gedaald tuin te produceren en outdoor pet food gerechten.

Share This Post