Index / Huis / Ammoniak Geur bij het douchen

Share This Post

Huis

Ammoniak Geur bij het douchen

Na een harde training, verwacht je een bepaalde hoeveelheid zweet en lichaamsgeur. Verschillende factoren dragen bij aan de geur van zweet, waardoor een ammoniakgeur. Een dieet met weinig koolhydraten, een hoog niveau van eiwitten in je lichaam, en h

AdvertisementNa een harde training, verwacht je een bepaalde hoeveelheid zweet en lichaamsgeur. Verschillende factoren dragen bij aan de geur van zweet, waardoor een ammoniakgeur. Een dieet met weinig koolhydraten, een hoog niveau van eiwitten in je lichaam, en het vet dat je verbrandt kan de antwoorden te houden.

Soorten Sweat

Wanneer je energie kwijt, je lichaam koelt vanzelf naar beneden door het vrijkomen van zweet. Als je beweegt, produceer je eccriene zweet op blootgestelde gebieden, met inbegrip van je voorhoofd, armen en benen, waardoor je lichaam oververhit raakt. Je lichaam produceert apocriene zweet op onbelichte gebieden, met inbegrip van uw oksels, liezen en voeten.

Geur van Sweat

Wanneer je een zware trainingssessie af te maken, kunt u de geur schuld van het zweet, maar het is niet de productie van de geur. De geur wordt veroorzaakt door bacteriƫn die combineert met de zweet. In het bijzonder is het de bacteriƫn gemengd met apocrine transpiratie, bevattende eiwitten en vetten, die een geur produceert.

Oorzaken van de ammoniakgeur

De ammoniakgeur kan worden veroorzaakt door de voeding. Een dieet rijk aan eiwitten en weinig koolhydraten zal het lichaam andere soorten brandstof te blijven vetverbranding. Het lichaam zal aminozuren gebruikt om te compenseren voor de lage hoeveelheid koolhydraten. Als het lichaam verbrandt deze eiwitten, het resulteert in een ammoniakgeur.

Voorkomen dat een ammoniakgeur

Hydraterende wanneer u consumeren een eiwitrijk dieet is van cruciaal belang. Drink veel water na je training en door de dag om gehydrateerd te blijven. Daarnaast kunt u gezonde koolhydraten toe te voegen aan uw dieet voor een zware zweet sessie als een manier om de ammoniak geur op afstand te houden.

Andere Overwegingen

Als u uw dieet aan te pakken en nog steeds ruiken ammoniak, praten met uw arts om te bepalen of de geur is te wijten aan een medisch probleem, met inbegrip van de lever en nierziekten.

Share This Post