Index / Tuin / Amazon Rainforest Planten

Share This Post

Tuin

Amazon Rainforest Planten

Het Amazone regenwoud is ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid van de planeet vanwege de watervoorziening en de planten. Volgens Blue Planet Biomes, de helft van alle plantensoorten in de wereld leven in tropische regenwouden, die 40 procent van

AdvertisementHet Amazone regenwoud is ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid van de planeet vanwege de watervoorziening en de planten. Volgens Blue Planet Biomes, de helft van alle plantensoorten in de wereld leven in tropische regenwouden, die 40 procent van de zuurstof in de wereld en 25 procent van de bekende geneesmiddelen te leveren. De Amazone is de grootste van alle regenwouden, 's werelds grootste stroomgebied, en voorziet in een vijfde van de vrij stromende zoet water de hele planeet, zoals het Wereld Natuur Fonds verslagen. Zo is de Amazon's overvloed aan planten vormt een van de belangrijkste rijkdommen van de aarde.

bromelia

Meer dan 2.700 soorten van bromelia's, met inbegrip van de ananas, groeien op aarde, een groot aantal van hen in het Amazone regenwoud. Deze aanpasbare planten groeien bijna overal in het bos: op de schaars verlichte verdieping, boven op rotsen, en zelfs in de luifels van andere planten en bomen. Ze kunnen groeien op zoveel plaatsen, omdat ze geen wortels om water te verzamelen nodig hebben - in plaats daarvan absorberen ze uit de lucht. Het water dat zwembaden in hun bladeren zorgt voor vele kleine ecosystemen, die als gastheer voor insecten en zelfs kleine kikkers.

orchideeën

Plant liefhebbers over de hele wereld schat orchideeën voor hun schoonheid en variatie, en deze planten zijn er in overvloed in het Amazone regenwoud. Zij gebruiken hun penetrante geur trekken insecten, waardoor bestuiven planten. Motten uitsluitend bestuiven sommige soorten orchideeën, wat betekent dat deze bijzondere bloemen 'geuren zijn veel krachtiger s nachts, als nachtvlinders actief zijn.

Waterlelie

De grootste bloem in de wereld, De Waterlelie, groeit in het Amazone regenwoud. Ondanks hun grootte, Waterlelies zijn zeer licht en dun, zodat ze kunnen drijven op het wateroppervlak. Hun delicate natuur voorkomt dat ze van het leven in alle, maar de rustigste delen van de rivieren en meren.

Heliconia

Heliconia zijn enkele van de meest opvallende planten van de Amazone, met bloemen in de vorm van kreeft klauwen. Meerdere felle kleuren kunnen mengen op één blaadje, het maken van prachtige combinaties. Net als de orchidee, tuinders gunst deze bloemen vanwege hun sierwaarde. Echter, gezien de vorm en structuur van de bloemen, enige gespecialiseerde vogels en insecten kunnen hun nectar bereiken en bestuiven hen.

Kapok Tree

De Kapok boom is de grootste boom van de Amazone. Hij kan oplopen tot 200 voet en een stam 11 voet in diameter. De Kapok bomen zijn van vitaal belang voor de gezondheid van de ecosystemen van het regenwoud, zoals andere planten, zoals bromelia's, groeien in hun takken, die ook gastheer van insecten, vogels, kikkers en vleermuizen. Deze laatste komen naar de bomen voor hun geurige bloemen, en doe de meerderheid van de bestuiven.

Share This Post