Index / Careers & Work / Allergoloog Vs. dermatologist

Share This Post

Careers & Work

Allergoloog Vs. dermatologist

Artsen zijn cruciale leden van de gezondheidszorg gemeenschap. Volgens het Amerikaanse ministerie van Bureau Arbeid of Labor Statistics (BLS), artsen onderzoeken patiënten, diagnosticeren en behandelen van ziekten verwondingen. Allergologen en dermat

AdvertisementArtsen zijn cruciale leden van de gezondheidszorg gemeenschap. Volgens het Amerikaanse ministerie van Bureau Arbeid of Labor Statistics (BLS), artsen onderzoeken patiënten, diagnosticeren en behandelen van ziekten verwondingen. Allergologen en dermatologen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in bepaalde omstandigheden en systemen van het lichaam. Hun functies zijn zeer verschillend, hoewel in sommige gevallen hun zorg kan overlappen.

Functie

Allergologen zijn opgeleid in de diagnose, de behandeling, het beheer en de preventie van allergische ziekten en aandoeningen van het immuunsysteem. Gebieden in behandeling kunnen auto- en erfelijke immunodeficiëntie ziekten, astma en allergieën. Dermatologen gespecialiseerd in de diagnose, de behandeling, het beheer en de preventie van medische aandoeningen van de huid, haar en nagels.

Onderwijs

Zowel allergologen en dermatologen moeten meestal het verkrijgen van een bachelor's degree in een premedical discipline van een vier jaar hogeschool of universiteit, dan vullen een minimum van vier jaar van de medische school om een ​​doctor in de geneeskunde (MD) of een arts van de osteopathie worden (DO ). Allergologen besteden gemiddeld nog eens drie jaar van ingezetenschap opleiding in zowel de interne geneeskunde en kindergeneeskunde, gevolgd door een tweejarige fellowship in een allergie trainingsprogramma. Dermatologen moet meestal een eenjarig basic residency programma, gevolgd door een driejarige geaccrediteerde dermatologie residency programma te voltooien.

certificaat

Allergologen zijn gecertificeerd door de Amerikaanse Raad van Allergie en Immunologie na voltooiing van alle trainingen, en na het verkrijgen van een voldoende score op de certificerende onderzoek. Dermatologen zijn gecertificeerd door de American Board of Dermatology na voltooiing van alle trainingen, en na het verkrijgen van een voldoende score op de certificerende onderzoek.

schadevergoeding

Volgens Salary.com, de mediaan basissalaris voor allergologen in de Verenigde Staten met ingang van maart 2010 was bijna $ 208.000 per jaar. Basissalaris vertegenwoordigde ongeveer 77 procent van de totale beloning van een allergoloog's. De mediaan basissalaris voor dermatologen met ingang van maart 2010 was meer dan $ 260.000 per jaar. Basissalaris vertegenwoordigde ongeveer 76 procent van de totale beloning van een dermatoloog. Het resterende percentage voor zowel allergologen en dermatologen was samengesteld uit betaald verlof, werkgeversbijdragen voor ziekte- en invaliditeitsverzekering, en de overheid en particuliere pensioen-programma's.

Employment Outlook

Volgens de BLS, de werkgelegenheid vooruitzichten voor alle artsen, waaronder allergologen en dermatologen, is naar verwachting zeer goed tussen 2008 en 2018. De BLS merkt op dat de werkgelegenheid in het bijzonder goed in het van oudsher weinig gemeenschappen zoals binnensteden, het platteland en dienen te zijn gebieden met lage inkomens.

Share This Post