Index / Onderwijs / African American Christian Colleges

Share This Post

Onderwijs

African American Christian Colleges

Van de 105 historische zwarte hogescholen en universiteiten (HBCUs) in de Verenigde Staten, ongeveer 40 zijn christen met een student lichaam dat in de eerste Afro-Amerikaan. De christelijke HBCUs liggen verspreid over het zuiden met een paar in de n

AdvertisementVan de 105 historische zwarte hogescholen en universiteiten (HBCUs) in de Verenigde Staten, ongeveer 40 zijn christen met een student lichaam dat in de eerste Afro-Amerikaan. De christelijke HBCUs liggen verspreid over het zuiden met een paar in de noordelijke staten. De scholen vertegenwoordigen een verscheidenheid aan denominaties met een versie van Methodist het meest vertegenwoordigd. Het aantal studenten variëren van iets meer dan 4000 tot iets minder dan 100. De jaarlijkse collegegeld kosten variëren van iets meer dan $ 3500 tot iets meer dan $ 16.000.

denominaties

Hoewel de hogescholen en universiteiten vormen een verscheidenheid van christelijke denominaties, velen zijn verschillende soorten Methodist, waaronder tien United Methodist, vier African Methodist Episcopal, drie Christian Methodist Episcopal en twee African Methodist Episcopal Zion Church. De overige denominaties bestaat uit zeven Baptist hogescholen, drie protestantse Bisschoppelijke, drie interkerkelijke of multi-confessionele, twee United Church of Christ, een rooms-katholieke, een Lutherse, een Zevende-dags Adventisten, één kerken van Christus, een Christelijke Kerk (Discipelen van Christus) , en één Presbyterian.

Grootte

Alle christelijke HBCUs zijn relatief klein met minder dan 5.000 studenten. Vijf scholen hebben minder dan 500 studenten, met de kleinste, Clinton Junior College in Rock Hill, South Carolina, met minder dan 100 studenten. Van de overige, nog eens 21 scholen hebben minder dan 1.000 studenten. Zeven scholen hebben tussen de 1.000 en 2.000 studenten. Vijf scholen hebben tussen de 2.000 en 4.000 studenten. De grootste school, Clark Atlanta University in Atlanta, Georgia, heeft iets meer dan 4000 studenten.

onderwijs

De jaarlijkse collegegeld voor de Christelijke HBCUs varieert van iets meer dan $ 3500 bij Clinton Junior College tot iets meer dan $ 16.000 op Clark Atlanta University. Collegegeld op slechts één andere school, Virginia University in Lynchburg, is minder dan $ 5.000. Het collegegeld tegen een extra 17 scholen onder de $ 10.000. Bijvoorbeeld collegegeld bij Miles College in Fairfield, Alabama, is $ 7,181. Het collegegeld bij de overige scholen is tussen de $ 10.000 en $ 15.000. Bijvoorbeeld, collegegeld aan Xavier University of Louisiana in New Orleans is $ 13.800.

locaties

De christelijke HBCUs zijn voornamelijk gelegen in het zuiden van de Verenigde Staten. Geen scholen zijn in het Westen, en twee in de noordelijke staten. Van de scholen in het Zuiden, zes scholen in Zuid-Carolina, zes in Texas, vijf in Alabama, vier in Noord-Carolina, drie in Tennessee, drie in Florida, drie in Virginia, drie zijn in Georgië, twee in Mississippi, twee in Little Rock, Arkansas, en twee in New Orleans, Louisiana. De scholen in de noordelijke staten zijn gevestigd in Detroit, Michigan en Wilberforce, Ohio.

Share This Post