Index / Ambachten / Aanwijzingen voor het maken van Victoriaanse Hoeden van de jaren 1890

Share This Post

Ambachten

Aanwijzingen voor het maken van Victoriaanse Hoeden van de jaren 1890

Het maken van een Victoriaanse hoed van de jaren 1890 is niet moeilijk. Vrouwen uit de middenklasse van het tijdperk meestal gemaakt van hun eigen kleding en hoeden, en er zijn veel voorbeelden gezien in boeken en op het internet. Deze populaire stij

Advertisement

Het maken van een Victoriaanse hoed van de jaren 1890 is niet moeilijk. Vrouwen uit de middenklasse van het tijdperk meestal gemaakt van hun eigen kleding en hoeden, en er zijn veel voorbeelden gezien in boeken en op het internet. Deze populaire stijl van de muts is niet zo ingewikkeld als het eruit zou kunnen zien. Met een paar voorraden en wat geduld kan een geslepen persoon met een paar vaardigheden een scherpe, kitscherige accessoire naar boven haar blik te maken.

Basic Supplies

Hoeden voor mannen en vrouwen waren veel meer in de mode in de 19e eeuw dan ze nu zijn. In een herdrukt artikel uit 1890 in de Ladies 'Dagboek van het Huis, de auteur geeft instructies voor het maken van een mooie, maar eenvoudige hoed. Dit was nog steeds het Victoriaanse tijdperk, en jurken en hoeden waren bescheidener dan in de Edwardiaanse periode, van ongeveer 1895 tot 1914. Een metalen frame wordt gebruikt en fluwelen linten, bloemen, vlinders en andere versieringen zijn verdraaid en genaaid rond het frame. De instructies mee dat het effect toevallige moet zijn. De fluwelen moet achteloos worden gedraaid. Als het te strak wordt gedraaid, wordt het verkeerde effect geproduceerd. Om een ​​correcte blijven met de tijd, moeten de stukken worden genaaid, maar u kunt ook een lijmpistool gebruiken. Een hoed kan worden gedaan in een kwestie van minuten met leveringen uit een ambachtelijke winkel en een lijmpistool. Het frame van de pet past precies bij de kop en is klein. Dit kan worden gemaakt van hoedenmakers 'draad, die online kunnen worden gekocht (zie bronnen). U kunt ook basic hoed frames en verfraaien ze als u wilt.

stijlen

Spring hoeden werden gemaakt van stro, en in een herdrukt artikel uit een Victoriaanse tijdperk tijdschrift van 1889, instructies omvatten alles - zelfs het weven van de strohoed zelf. Of u uw eigen strohoed weven of kopen, de versieringen bevatten fluweel, zijden linten, bloemen en veren. De hoeden waren meestal klein op dit moment, maar in de latere jaren 1890 worden ze veel meer sierlijke en verfraaid, met bredere randen en veel grotere veren, bloemen en linten. Het effect in de Victoriaanse hoeden is meer ingetogen en prim. Met behulp van foto's als een gids, kunt u uw eigen stijl toe te voegen aan je hoed. Dagboek van het Huis artikel De Ladies 'merkt op dat heliotroop, heldere scharlaken, groen en oranje zijn de beste kleuren. Bloemen onder viooltjes, viooltjes, seringen, rozen en vergeet-mij-nietjes. Het artikel suggereert dat vergeet-mij-nietjes gaan goed samen met mos-groene fluweel. De vlinders zijn ook een populaire versiering voor deze hoed. De fluwelen lint, kunstbloemen en vlinders te vinden op ambachtelijke winkels. De veer hat gebruikt dezelfde versieringen, maar is voorstander van zijde en helderdere kleuren op een strooien hoed basis.

Share This Post