Index / Cars / 5.9 Cummins Torque Specs

Share This Post

Cars

5.9 Cummins Torque Specs

Cummins is een Amerikaans bedrijf dat is de productie van dieselmotoren sinds het begin van de 20e eeuw. Vóór 1989 werden Cummins motoren waarschijnlijk het best bekend voor het aandrijven van middelgrote en zware vrachtauto's, maar in dat jaar, Dodg

AdvertisementCummins is een Amerikaans bedrijf dat is de productie van dieselmotoren sinds het begin van de 20e eeuw. Vóór 1989 werden Cummins motoren waarschijnlijk het best bekend voor het aandrijven van middelgrote en zware vrachtauto's, maar in dat jaar, Dodge begon ze te installeren in zijn driekwart ton trucks. Hoewel General Motors was met behulp van dieselmotoren in zijn lichte vrachtwagens voor meer dan een decennium, heeft deze centrales niet te vergelijken met de zwaardere-duty Cummins motor.

Brandstof systeem

De inspuitpomptandwiel moer bouten vereisen 125 ft.-lb. van het koppel. De banjo beslag op de top van de brandstof en water separator, en op de brandstoftoevoer en de terugkeer regels moeten worden aangescherpt tot 18 ft.-lb. moet de "T" fitting op de brandstof afvoer spruitstuk worden aangescherpt tot 106 inch-pond. Het brandstoffilter bus bouten vereisen 18 ft.-lb. van het koppel. Het brandstoffilter bus montage moer moet worden aangescherpt tot 10 ft.-lb. Het brandstoffilter aftapventiel schroeven hoeft slechts 30 tot 40 inch-pounds van het koppel. De brandstoftank moeren moeten worden aangescherpt tot 30 ft.-lb. De injectiepomp bevestigingsbouten moeten worden aangescherpt tot 32 ft.-lb. De brandstof lijn armaturen aan de brandstofinjectoren moeten worden aangescherpt tot 30 ft.-lb. De brandstof overdracht pomp bevestigingsbouten nodig 9 ft.-lb. van het koppel.

sensoren

De nokkenas sensor bout moet worden aangescherpt tot 15 ft.-lb. van het koppel, terwijl de krukas sensor bout vereist 18 ft.-lb. De koelvloeistoftemperatuursensor borgbout moeten worden aangehaald tot 10 ft.-lb. De bouten gaspedaal positiesensor vereisen slechts 105 inch-pounds van het koppel. De bouten manifold luchtdruksensor krijgen aangescherpt tot 10 ft.-lb. De water-in-brandstof bouten sensor moet worden aangescherpt tot 15 tot 20 inch-pond.

Diverse onderdelen

De bevestigingsbouten van de motor lift haken vereisen 57 ft.-lb. van het koppel. De motor controle module (ECM) bouten moeten worden aangedraaid tot 18 ft.-lb. De luchtinlaat behuizing bouten moeten worden aangescherpt tot 18 ft.-lb. Het inlaatspruitstuk luchtverwarmer relais bouten moeten worden aangedraaid tot 40 inch-pond. De power control module (PCM) bouten montage vereisen 35 inch-pounds van het koppel.

Share This Post