Index / Persoonlijke financiën / 4 manieren om door te breken Creative Blocks

Share This Post

Persoonlijke financiën

4 manieren om door te breken Creative Blocks

Als kunstenaar, een schrijver en een social media strateeg, ik heb mijn eerlijk aandeel van de creatieve blokken tegengekomen. Ook wel een writer's block, dit gevoel vast te zitten in een impasse, gefrustreerd en verstoken van nieuwe ideeën treft elk

AdvertisementAls kunstenaar, een schrijver en een social media strateeg, ik heb mijn eerlijk aandeel van de creatieve blokken tegengekomen. Ook wel een writer's block, dit gevoel vast te zitten in een impasse, gefrustreerd en verstoken van nieuwe ideeën treft elke persoon die creatief denken en brainstormen in haar carrière in dienst heeft. Gelukkig zijn er een aantal praktische tips die kunnen helpen iedereen krijgen unstuck, ongeacht de bijzondere aard van de creatieve output je worstelt met.

1. Drink een zo breed scala van ideeën mogelijk te maken.
Dit is de beste bescherming tegen creatieve blokken. Niets is echt origineel; elk idee is gebaseerd op degenen die ervoor kwam. Om de beste ideeën te genereren, moet je een breed genoeg "idee woordenschat" te trekken uit hebben. Lees zoveel boeken als je je handen op; films kijken je normaal zou doen niet.

Ik studeerde tekenen en schilderen op de universiteit. Eens, in een senior-level schilderij klasse normaal gereserveerd voor urenlange kritieken van de nieuwe student werk, mijn (anders moeilijk, maar sane) hoogleraar rolde een TV in de verf spetterde open atelier klas en maakte ons kijken naar een 1970 surfen flick genaamd grote woensdag. Zijn punt was duidelijk: Om een ​​goede kunstenaar, onderdompelen in een verscheidenheid van andere ideeën, theorieën en culturen is net zo belangrijk als de kritieken we gezwoegd weg klaar voor en gevreesde dagen te zijn.

"Untitled (Courtney)," 36 × 48, olieverf op doek, door Megan Van Groll.

De volgende keer dat je merkt dat je niet in staat om te komen met nieuwe ideeën, neem een ​​pauze om een ​​esoterische of ongebruikelijke schijnbare documentaire of buitenlandse film op Netflix je nooit anders hebben geprobeerd uit te kijken, of lees een roman over personages die je vind je niet 's betrekking hebben op alle. Ga naar een kunstgalerie en gewoon bladeren. Probeer niet om een ​​film of een boek of tentoonstelling u denkt misschien betrekking hebben op uw specifieke creatieve probleem te kiezen; het punt is willekeurig met je materiaal zijn. Breng wat tijd door op Duolingo een nieuwe taal leren heb je geen onmiddellijk gebruik voor.

Dit is ook een van de redenen waarom ik heb reizen zo'n prioriteit gemaakt in mijn leven. Reizen naar een nieuwe plek, ver en heel anders dan je eigen land is dramatisch en intens. Je bent een vis uit het water, alles is nieuw en anders en elke reis verander je enkel een klein beetje. Reizen - vooral cultureel authentieke, onafhankelijke reizen - is misschien wel de beste manier om je geest uit te breiden en te cultiveren creativiteit.Binnen Rocinha, de grootste favela in Rio de Janeiro en al van Zuid-Amerika

Mensen die zijn hongerig naar meer kennis, meer ervaring en meer ideeën zelden hebben een harde tijd creatief te zijn. Dat onverzadigbaarheid serveren u - zo voeden en aan te moedigen het.

2. Breek uw gewoonten.
Laten we zeggen dat u de eerder genoemde adviezen hebt gevolgd en hebben een groot "idee woordenschat" op zijn plaats, met een brede geschiedenis van kennis en ervaring te kleuren uw perspectief. Hoe neem je deze schijnbaar losgekoppeld, ongerelateerde puzzelstukjes en maken ze in iets nieuws? De handeling van de vorming van nieuwe ideeën uit de oudere is gewoon een kwestie van het verbinden van de punten, het nemen van kleine, geselecteerde stukken van oude ideeën en materiaal en ze samen reframing. Op die manier de hele schepping is echt, op zijn hart, een soort van curation.

Als we moeite nemen van die stukken en ze samen te smelten op nieuwe manieren te hebben, dan is dat omdat onze hersenen zijn aangesloten op dezelfde denkprocessen ze altijd doen volgen. Je overtuigingen, uw gewoonten, hun triggers en al uw dagelijkse gedragingen zijn bedraad in je hersenen. Als je het wilt opnieuw bedraden om nieuwe verbindingen en ideeën te vormen, neem je wat resulteert gewoonten en gedrag en veranderen ze op.Schetsen al fresco in Florence, Italië

In plaats van te gaan op dezelfde weg naar huis van het werk elke dag, probeer dan een nieuwe route door een deel van de stad je zelden ziet. Oefening spontaniteit, en gaan zien dat de film van jezelf dat je gemerkt als u langs de art house theater reed. Probeer een nieuw restaurant. Ga naar een kunstgalerie opening, museum of lezingenreeks aangeboden door een nabijgelegen universiteit. Doe alsof je een antropoloog struikelen over een nieuwe cultuur bent; opmerken de details, dingen zien zoals ze zijn nieuw.

In plaats van naar Cancun of the Caribbean (of zelfs Europa) voor vakantie, of naar familie nog terug te zien, inpakken en vertrekken naar Zuid-Amerika, India of Zambia. U kunt zelfs proberen om dingen te doen in omgekeerde volgorde. Dit kan zo simpel zijn als het inschakelen van uw meest alledaagse en nederige van gewoonten: Poets je tanden voor het wassen van je gezicht als je een zeer set reeks van het wassen van je gezicht eerst; eerst eet dessert.

3. Daag je aannames.
Als u een specifiek probleem bij de hand die je nodig hebt om een ​​creatieve oplossing te brainstormen, probeer lateraal denken. Begin met een opsomming van elk individu veronderstelling die je maakt over de situatie, en dan daag een ieder. Is het echt waar? Neem elk deel van het probleem en na te denken over hoe een conventionele, normaal mens zou benaderen. Hoe kunnen we anders? En hoe zou je met deze als je je niet, maar iemand anders, met een andere vaardigheden? Onthouden,

"Geen probleem kunnen oplossen met behulp van dezelfde bewustzijnsniveau dat gemaakt." - Albert Einstein

Als dit creatieve probleemoplossende benadering u interesseert, ik beveel u lezen hoe u Lateral Thinking Toepassen om uw creatieve werk op 99U.

4. Leg alles.
Als u een kunstenaar of ontwerper bent, dragen een schetsboek en potlood met je overal mee naar toe. Journalist? Auteur? Een schrift. Fotograaf? Heb je camera bij je zo veel mogelijk. Je moet een manier om de passerende gedachten, frisse ideeën, perfecte opnamen en flitsen van toekomstige schilderijen die de snelheid door je gedachten op verbazingwekkende snelheid vast te leggen. Als je het niet vastleggen recht dan, beschouwen het als verloren - de kans dat je in staat om te onthouden of opnieuw te maken zijn slank voor niemand.

Net zoals je wilt genieten van zoveel mogelijk willekeurig, buitenlandse of aanname uitdagende ideeën mogelijk, wilt u ook bij te houden en opnieuw te onderzoeken uw eigen ideeën, echter gefragmenteerd, dom of onvolledige ze ook mogen lijken.Ik draag ten minste een kleine notebook met mij op elk moment, en ik ook gebruik maken van tools zoals Evernote (en de Evernote iPhone app) bij te houden van alles en alles wat er door mijn hoofd gaat en misschien van nut later voor mij te houden.

De volgende keer dat je merkt dat je vast te zitten in een creatieve sleur, bedenk dan dat je hersenen alleen maar nodig zou kunnen hebben om nieuwe, niet-verwante ideeën en ervaringen verbruikt. Als je weer aan het werk te krijgen, geen korting die ervaringen: Je weet nooit welke raar of willekeurige geheugen van de manier om uw volgende meesterwerk, innovatie of doorbraak idee zal leiden.

Photo credit: Megan Van Groll

Share This Post