Index / Cars / 2001 Dodge Dakota Heater Core Removal

Share This Post

Cars

2001 Dodge Dakota Heater Core Removal

De verwarming kern in uw Dodge Dakota, zoals het geval is met welk voertuig, is misschien wel de belangrijkste component in de verwarming / airconditioning systeem. Het koelmiddel moet er doorheen afleggen om warmte op te wekken, en een slechte kern

Advertisement

De verwarming kern in uw Dodge Dakota, zoals het geval is met welk voertuig, is misschien wel de belangrijkste component in de verwarming / airconditioning systeem. Het koelmiddel moet er doorheen afleggen om warmte op te wekken, en een slechte kern zal niet toestaan ​​dat de koelvloeistof doorheen. U kunt deze meestal vertellen door middel van koelvloeistof lekken in de passagiers- of een zoete geur coming out. Het verwijderen van de kachel kern voor de vervanging kan een lange taak, want het vereist in het dashboard zelf te krijgen.

Wat je nodig hebt

Moersleutel

3/8 inch slangdiameter

Tang

houder

schroevedraaier

koppeling gereedschap Spring-lock

Voorbereiding

Neem de truck het aircosysteem afgevoerd als het heeft een air conditioner te hebben. Dit kan alleen gedaan worden door een erkende technicus; men kan gevonden worden op de dealer winkel.

Koppel de batterij van de Dakota's in de negatieve kabel.

Sluit een 3/8-inch diameter slang aan op de radiator afvoer, opent u de afvoer met een tang en laat de koelvloeistof in een grote container.

Verwijdering

Koppel de kachelslangen op de firewall met een tang op de slangklemmen en ontkoppel de airconditioning leidingen. De AC lijnen kan een koppeling gereedschap lente-lock vereisen.

Verwijder alle bekleding panelen op het dashboard, hoe lager de stuurkolom met behulp van de tilt hendel en verwijder het dashboard - verwijder alle elektrische aansluitingen, verwijder de schroeven en moeren met de sleutel / schroevendraaier en uit te tillen het dashboard.

Label alle elektrische aansluitingen, vacuüm slangen en temperatuurregeling kabels op de verwarming / airconditioning unit en ontkoppel ze allemaal.

Koppel de verdamper van de afvoerbuis en de elektrische verwarming buis die boven de kachel / AC unit.

Verwijder de moeren op de firewall studs aansluiten van de kachel / AC-unit met een sleutel en het toestel te verwijderen.

Verwijder de eenheid behuizing en trek de kachel kern omhoog en uit de behuizing.

Share This Post