Index / Huis / 1960 Interior Paint

Share This Post

Huis

1960 Interior Paint

1960 Een interieur is opmerkelijk voor zijn sterke kleuren, modernistische vormen en stijlen en ongewone paletten. Huiseigenaren in dit decennium toegevoegd heldere, onverdunde kleur niet alleen voor meubels en vloeren, maar ook aan muren en plafonds

Advertisement1960 Een interieur is opmerkelijk voor zijn sterke kleuren, modernistische vormen en stijlen en ongewone paletten. Huiseigenaren in dit decennium toegevoegd heldere, onverdunde kleur niet alleen voor meubels en vloeren, maar ook aan muren en plafonds. Vooruitgang in pigment en bindmiddel technologie maakte nieuw interieur lakkleuren en kleuren mogelijk. Leren over de verf en kleurenschema's voor in de jaren 1960 kan u helpen bij deze look voor uw eigen huis te bootsen.

kleurenschema's

Huiseigenaren in de jaren 1960 de voorkeur felle kleuren, vaak naast elkaar. Interieur verf schema aanbevolen vet warme kleuren zoals rood, oranje, zalm en licht goud, vaak direct op de muur zonder verdunning. Koele kleuren de neiging sterk en een beetje warm-afgezwakt, zoals aqua, zee groen of olijf te zijn. Muren konden worden geschilderd op bijna exact overeenkomen met tapijten en meubels of in combinatie met een complementaire kleur te sterk contrast te bieden. Een woonkamer kan voorzien van gouden muren en gouden shag tapijt, terwijl een badkamer gele muren zou kunnen hebben met een blauwgroen ijdelheid. Retro Renovatie merkt op dat de kleuren met vele tinten van dezelfde kleur waren ook vaak voor.

kleurstof

Wetenschappers ontwikkelden een aantal nieuwe organische pigmenten in de jaren 1960. Deze omvatten de pearlescent pigment uit doorschijnend vlokken mica bekleed met reflecterend materiaal en verschillende nieuwe synthetische organische pigmenten. Pearlescent pigmenten toegestaan ​​een reeks nieuwe decoratieve oppervlakte-effecten, terwijl de synthetische organische stoffen, zoals ftalocyanine blauw en groen, geel en Hansa quinadacrone rood waren helderder en brutaler dan de vorige pigmenten. Deze ontwikkelingen moedigde de sterke kleuren van de jaren 1960.

binder

Latex verf werd voor het eerst ontwikkeld in de late jaren 1940, na rubber leveringen hervat na de Tweede Wereldoorlog. Echter, het duurde een tijdje voor latex verven om de standaard interieur optie geworden. Rond 1960, inwendige latex was beschikbaar en in gebruik over de US Dit type verf is gemakkelijker te gebruiken en schoon te maken en heeft een veel kortere droogtijd dan olieverf. De meeste interieur verf in huizen uit de jaren 1960 is op basis van latex.

Waarschuwing

Woningen gebouwd en geschilderd in de jaren 1960 kan loodhoudende verf bevatten. Terwijl sommige gebieden loodverf was verboden in 1960, bleef het wettelijk in vele anderen al jaren. Als u het herstellen bent een 1960-tijdperk huis, de Verenigde Staten Consumer Product Safety Commission beveelt het hebben van uw verf getest voor lood voordat je het verstoren. Loodverf kunnen gevaarlijk zijn voor baby's, kinderen en zwangere vrouwen, vooral als de verf peeling of schilferen.

Share This Post