Index / Cars / 18-Wheel Tractor-Trailer Specificaties

Share This Post

Cars

18-Wheel Tractor-Trailer Specificaties

De trekker van een 18-wiel trekker oplegger heeft tien wielen die gelijkmatig verspreid zijn over drie assen. De voorwielen, ook wel de stuurwielen, worden gebruikt om de tractor te geleiden. Twee achterassen draaien de aandrijfwielen, dat is wat de

AdvertisementDe trekker van een 18-wiel trekker oplegger heeft tien wielen die gelijkmatig verspreid zijn over drie assen. De voorwielen, ook wel de stuurwielen, worden gebruikt om de tractor te geleiden. Twee achterassen draaien de aandrijfwielen, dat is wat de 18-wheeler beweegt. De trailer gedeelte heeft twee extra assen in de achterzijde. Deze assen gebruiken acht wielen aan de achterzijde te ondersteunen. De voorzijde van de laadruimte ligt aan de aangedreven achterwielen en zij gehecht door wat algemeen bekend staat als de koppelschotel. Strikte regelgeving van toepassing op de productie en het gebruik van 18-wheelers om de kans op overlijden, lichamelijk letsel en materiële schade bij ongevallen te verminderen.

remmen

Nieuwe regelgeving vereist zware vrachtauto tractoren worden uitgerust met anti-lock remmen. Wanneer de trailer capaciteit is op het bruto gewicht van het voertuig, moet de bestuurder in staat zijn om een ​​vermindering van 30% van de snelheid binnen 250 voet te bereiken op 60 mph. Om te voldoen aan deze specificaties, veel tractor trailers hebben ook trommelremmen en voorzien van schijfremmen.

Dimensies

De lengte van een standaard trekker met aanhanger is 60 voet. Een trailer alleen kan niet groter zijn dan 102 centimeter in lengte en kan niet groter zijn dan 13,5 voeten. Het bruto gewicht van het voertuig limiet is 80.000 pond voor het rijden op de Amerikaanse snelwegen, hoewel speciale vergunningen kunnen worden verkregen om het gewicht te verhogen. Deze speciale vergunningen worden het meest gebruikt voor aanhangwagens die internationale containers vervoeren.

Underguards

Een bodembeschermingsplaten is een stalen mantel ontworpen om auto's te stoppen van het gaan onder de tractor. In 1996 heeft de National Highway Traffic Safety Administration een vereiste voor de bewakers. Echter, de veiligheid voorstanders zijn bezorgd, omdat deze specificatie niet underguards aan de zijkanten of de voorkanten van het tuig te worden geïnstalleerd vereisen. Bovendien is de regeling niet de bewakers op vrachtwagens geproduceerd vóór 1998 vereisen.

Share This Post